Make your own free website on Tripod.com

Made with Tripod.com

terug naar pagina 1 van de verzamelshop

WELKOM OP DE ALLER-EERSTE BABY-SHOP MET ALLE SOUVENIRS DIE UITKOMEN ROND DE GEBOORTE VAN HET EERSTE PRINSENKIND VAN Z.K.H. PRINS WILLEM-ALEXANDER EN H.K.H. PRINSES MÁXIMA.

Deze site werkt op dezelfde manier als de inmiddels wijd en zijd bekende Verzamelshop met alle souvenirs die uitkwamen rond de verloving en het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima.

Zelf heb ik dus geen eigen bedrijf, ik breng deze artikelen dus zelf niet op de markt, ik geef alleen maar de info door aan de verzamelaars. Deze site is opgezet voor de verzamelaars, ziet u dus iets wat hier nog niet staat. Geef dit dan door aan mij, liefst via email w.slooijer@unive.nl .

De diverse tijdschriften en kranten die uitgegeven zijn worden hier niet vermeld. Een ieder kent de Telegraaf, de Story, de Weekend en de Privé en al wat er niet meer verschijnt.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Per 18-11-2003 toegevoegd: Dokkumer Vlaggencentrale met vlag, Dadada met geboortekaartje, Van Holkema & Warendorf met boekje, Marco Rusthoven met slabbetje, Vorsten met baby-special, cd-single, De Ruyter hagelslag.

Per 14-12-2003 toegevoegd: Albert Heijn met beschuit, Campina met vla, Friesche Vlag met vla, Mona met toetje, Nutricia met slofjes, Blokker met mok en servetten, Suurd met o.a. mokken en glazen, Nature Art uit Winschoten met mokken/glazen, Koninklijke Begeer met penning, Het Nederlandsche Muntenhuis met penningen, Muntpost met penning, Nederlandse Munt met geboorteset, DenRonCollecties met diverse artikelen, Prenatal met diverse artikelen, Aardewerkfabriek Makkum met bord en tegel, Glasfabriek Leerdam met vaasje, Ministerie van Financiën met Euro, Arap met diverse items, Greenery met kaart, Aristo met diverse artikelen, cd Johan Vlemmix, cd Trijntje Oosterhuis, Marskramer met mok, Strengholt met boek.

Per 23-12-2003 toegevoegd: Zwitsal diverse items, FreeRecordShop met cd, Uitgeverij Lifetime met boekje, Kitsch Kitchen met badeend, HSN Music met cd, Edel Shop met postzegelvel, Prenatal gewijzigd, Libelle met borduurpakket, Vorsten met diverse artikelen, Verkade met koekblik, Hema met sokjes, Leerdam Glas gewijzigd, sigaar en klompjes, babyzaak met div. artikelen, Kruidvat met hanger, Wijnhuis 't Okshoofd met kruik, cd Bertie Lukano, cd Trijntje Oosterhuis gewijzigd, Xenos met kleerhanger, Peetjebears met Teddybeer Amalia, RoyalPress met ansichtkaarten, Begeer gewijzigd, E & R met mok, Aristo gewijzigd, ARAP gewijzigd, vlag Dokkum gewijzigd, DenRonCollecties gewijzigd, Rikkoert met lepeltje, Marskramer gewijzigd.

Per 8-1-2004 toegevoegd: Blokker met diverse items, Nutricia met Olvarit, Jingo met 2 cd's, Zwitsal aangepast, Bentex met textiel, Zeeman met serie textiel, Vroom en Dreesmann met dagboekje, Strengholt met dvd en aangepast boek, cd-singles J. Vlemmix aangepast, Edelshop aangepast, Reba Productions met muziekboek, Ned. Vingerhoedclub met 2 vingerhoeden, Muntpost met lepeltjes, Royal Press met foto's, Borstvoedingswinkel met nachthemd.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

WWW.BORSTVOEDINGSWINKEL.NL

Pamela Nijman van borstvoedingswinkel PrettyMum heeft een "Royal Nightgown" ontworpen: om Máxima cadeau te geven, maar vooral om de tienermoeders van Jamaica te helpen. Een deel van de opbrengst van dit borstvoedingsnachthemd gaat namelijk naar de consultatiebureaus die Unicef op Jamaica runt. Deze consultatiebureaus worden veel bezocht door tienermoeders die er meestal alleen voor staan. Van elk verkocht borstvoedingsnachthemd gaat EUR 5,00 naar het project van Unicef. Als er 20 nachthemden zijn verkocht dan kan Unicef een nieuwe consultatiebureaumedewerker opleiden. Het borstvoedingsnachthemd heeft een dubbel lijfje waaronder 2 openingen schuilgaan die ervoor zorgen dat je discreet en gemakkelijk borstvoeding kunt geven. Gemaakt van katoen met een gouden kroontje. De prijs is EUR 34,95 en is te bestellen via bovengenoemde website. Voor nadere info kan gebeld worden met 020-7720107.

 

DE NEDERLANDSE VINGERHOEDCLUB

Aan de porseleinliefhebber van vingerhoedjes is natuurlijk ook bij de Ned. Vingerhoedclub ( Kleine Overstraat 37, 7411 JH DEVENTER) gedacht. Ze hebben "een wolk van een vingerhoed" uitgebracht. Aan de voorkant een oranje kroon als wieg, afgebiesd met het rood-wit en blauw van de Nederlandse vlag. De achterkant vermeldt naast de geboortedatum alle namen van de nieuwe prinses. De speciale vingerhoed heeft een unieke gedraaide vorm met twee 24 karaats goudranden. De prijs van deze vingerhoed bedraagt EUR 6,10, hier komt evt. EUR 2,95 aan verzendkosten bij.

Ter ere van de koninklijke geboorte verschijnt van de hand van de befaamde meestergoudsmid Thorvald Greif (uit Duitsland) een schitterende vingerhoedcreatie in zilver uitgevoerd en diredimensionaal uitgebeeld. Aan de voorkant ziet u de koninklijke wieg, waarvan de gordijnen plechtig opzijgeschoven worden door twee ooievaars die de koninklijke baby mochten brengen. Links op de vingerhoed is een oranje-appeltje aangebracht en rechts de driekleur in de vorm van een wapen. Beide ornamentjes worden zorgvuldig met de hand in kleur geëmailleerd. De vingerhoed zelf draagt als het ware een kroon rondom de top, die voorzien is van de achtpuntige ster. Rondom de rand is de naam "H.K.H. Prinses Catharina-Amalia"aangebracht en op de achterzijde prijkt de datum 7-12-2003. Er zullen slechts 101 genummerde exemplaren verschijnen (overeenkomstig de 101 saluutschoten. Er kan alleen op in getekend worden. De vingerhoed wordt geleverd in februari 2004. Wie voor 2-1-2004 bestelde betaald EUR 63,00; wie later besteld betaald EUR 70,00 per stuk, dit is nog exclusief de EUR 2,95 verzendkosten.

 

REBA PRODUCTIONS

Muziekuitgeverij Reba Productions in Zwolle (Postbus 259, 8000 AG ZWOLLE, bestelservice@reba.nl) heeft een muziekboek uitgebracht onder de titel "een wolk van een baby..... Vijf generaties Oranje-baby's in muziek en beeld". Het is een speciale herinneringsuitgave in gelimiteerde oplage ter gelegenheid van de geboorte van Amalia; samengesteld door Walter Verbeecke. Bestelnummer "reba 00550". ISBN-nr 90-6911-287-6. De prijs in de winkel is EUR 9,90. In het boek treft u diverse foto's van eerdere koninklijke baby's en natuurlijk van Amalia. Verder treft u muziekstukken aan van het Wilhelmus, Hollands Vlag, In naam van Oranje, Prinses Juliana-Marsch, Een Prinses van Oranje geboren!, We hebben een prinsesje van Oranje, Al is ons prinsje nog zo klein, Nederland en Oranje, Wiegelied van Brahms en natuurlijk het Oranje Boven. Het boek met 24 bladzijden is ook te koop bij muziekhandel Reichenbach, Sassenstraat 52 te Zwolle (tel.nr. 038-4215004), Bethlehem kerkplein 42 te Zwolle (tel.nr. 038-4215010), Nieuwstraat 22-24 te Deventer (tel.nr. 0570-614724), Oudestraat 188 te Kampen (tel.nr. 038-3314694) en Boven Oosterdiep 19 te Veendam (tel.nr. op folder onleesbaar, ff opvragen bij KPN). Tevens verkopen ze nog "Tango para Maxima Reba 00474 voor EUR 15,90, samengesteld door Jan Bartlema. Een tango met een glimlach, speelbaar voor beginnende gitaristen. Het hoort wel niet op deze site, maar als u toch koopt, koop deze (met een grote foto van Máxima voorop) er dan bij.

 

VROOM EN DREESMANN

Dit woonwarenhuis (met steeds minder winkels in Nederland!!!) verkoopt een door Johan Vlemmix uitgegeven baby-dagboek van Prinses Amalia voor EUR 7,50. Nadere gegevens heb ik hier nog niet van, moet het zelf nog kopen.

 

ZEEMAN TEXTIELSUPER

De bekende textielsuper Zeeman (in bijna iedere grotere plaats zit er wel één) heeft 20 verschillende dingen uitgebracht. Koninklijke Petit Fours voor EUR 1,99; Het koninklijke snoepje in baby-zuigflesje voor EUR 0,99; Kapstokjes (2 verschillende, oranje en blauw) voor EUR 1,49; Slaapzakken met kroontjes (2 verschillende, oranje en blauwe) voor EUR 5,99; Handdoeken met kroontjes (2 verschillende, oranje en blauwe) voor EUR 3,99; Rompertjes met kroontjes (2 verschillende, oranje en blauwe) voor EUR 1,99; Slabbetjes met kroon (2 verschillende, oranje en blauwe) voor EUR 0,99; Pyjama's met kroontjes (2 verschillende, oranje en blauwe) voor EUR 3,99; Fotolijstjes in vorm van kroon (3 verschillende, oranje, blauwe en rode) voor EUR 1,99; Spiegeltjes in vorm van kroon (3 verschillende, oranje, blauwe en rode) voor EUR 1,99.

 

BENTEX

Textielsuper Bentex verkoopt geinige baby-kleren. Ze verkopen een drietal artikelen met een fleurige getekende baby met een hermelijnen manteltje en een veels te grote kroon op het hoofd en verder staat er op "koningterijk", op de prijskaartjes staat uiteraard de afkorting WA en M. Voor EUR 4,95 heeft u het rompertje, voor EUR 9,95 de pyjama en voor EUR 4,95 de slabbetjes. Verder verkopen ze leuke baby-sokjes (zijn wel niet officieel uitgekomen voor de geboorte van Amalia, maar toch geinig in uw verzameling) roze met kroontjes en paarse met een babyhoofdje met kroontje op. Prijs van sokjes EUR 1,50 en EUR 1,25. Totale setje kost dus EUR 22,60. Zelf heb ik al een hele voorraad bij Bentex in Nijverdal gekocht, ook voor andere verzamelaars. Het blijkt dat de artikelen niet zo hard lopen, bij Bentex in Nijverdal zijn ze al blij als ze me weer binnen zien lopen (komen ze tenminste van hun voorraad af).

 

JINGO

In een tv-interview vertelde Máxima dat ze van alle soorten muziek houdt. Jingo geeft een cd (isbn-nr 90-5694-026-0) uit waar dus iets op staat van kinderlied tot tango.... en van klassiek tot pop. De titel van de cd is: "de Máximá ceedee". Te koop bij o.a. Vroom en Dreesmann (zelf daar gekocht voor EUR 9,99, elders al wel 1 euro goedkoper gezien). Ook is de cd te bestellen door EUR 12,00 (cd voor EUR 9,50 en EUR 2,50 voor verzendkosten) over te maken op giro 5923621 of bank 4299.02.99 t.n.v. Jingo BV te Santpoort-Zuid onder vermelding van "cd 22". Kijk voor verdere info op www.jingo.nl . In het hoesje van de cd staat een leuke aanbieding voor een gratis proefceedee, stuur hiervoor een email naar info@jingo.nl of bel 023-5389241 of fax naar 023-5381966. Na het versturen van je email krijg je binnen 1 week een leuke cd toegestuurd met extra gesproken info over baby-muziek. Bij die cd zit een leuke poster op A4-formaat met het zelfde plaatje als op de Máximá-ceedee.

 

ZILVERHUIJS RIKKOERT

Via medeverzamelaarster Meta van Bergeijk van Kuilenburg uit Haaften kreeg ik de mededeling dat Zilverhuijs Rikkoert (Haven 1, 2871 CK SCHOONHOVEN, fax.nr. 0182-386371) een zwaar verzilverde theelepel met fotomunt van Willem-Alexander en Máxima en Amalia heeft uitgebracht. Één lepel wordt voor EUR 7,50 bij u thuisbezorgd. Bestellen kan door EUR 7,50 over te maken op gironummer 613490 t.n.v. Rikkoert Schoonhovens Zilverhuijs te Schoonhoven. Afhalen in de winkel kan ook voor EUR 6,50. Meta had een advertentie hierover gelezen in het Nederlands Dagblad. Meta bedankt.

 

E & R UIT ZWOLLE

Het team van E & R uit Zwolle komt nog met een prachtige Prinses Catharina Amalia mok. Op hun website www.reclameartikel.nl staat een voorbeeldmok. Voor nadere info kan contact worden opgenomen met telefoonnummer 038-4538485. Zodra ik er meer van weet, komt het uiteraard hier te staan.

 

ROYAL PRESS

Albert Nieboer van Royal Press uit Groningen heeft het al weer bijzonder snel voor elkaar. In de mailing die hij eind december 2003 verstuurde staan een aantal foto's van Amalia. Het betreft de volgende bestelnummers: Amalia; 0367 Bronovo Ziekenhuis; 4317 Willem-Alexander bij verlaten Bronovo; 0451 felicitatieregister tekenen Noordeinde; 0419 foto buiten bij aangifte Amalia. De foto's kosten EUR 3,00 per stuk voor maat 10x15 cm; voor de maat 13x18 cm. betaald u EUR 4,00.

Verder heeft hij heeft nu al weer een setje met 7 nieuwe ansichtkaarten uitgebracht waarvan 3 er betrekking hebben op prinses Amalia. Prijs is net als voorheen EUR 1,00 per stuk exclusief verzendkosten. Kijk voor nadere info op www.royalpress.nl of mail Albert op info@royalpress.nl . De belangstelling voor ansichtkaarten neemt steeds meer toe, dus met gezwinde spoed Albert benaderen voordat u achter het net vist.

 

PEETJEBEARS

Via de email kreeg ik informatie van Petra de Wit. Zij ontwerpt en maakt zelf teddyberen van mohair onder de naam "Peetje"bears. Speciaal ter gelegenheid van de geboorte van het nieuwe prinsesje heeft ze natuurlijk een koninklijke beer ontworpen. De beer is 35 cm. lang, gemaakt van mohair. Onder haar linkervoetje is de naam Amalia en de geboortedatum geborduurd. De beer is te koop voor EUR 77,00 inclusief certificaat. Verzendkosten bedragen EUR 5,50. Het betreft een eenmalige uitgave, dus wie haar wil kopen kijkt op www.peetjebears.tk voor nadere info.

 

XENOS

Xenos (met filialen in heel Nederland) verkoopt voor EUR 1,95 een "Koninklijke" baby-kleerhanger. Het is een oranje hangertje met een gouden kroon om de haak. Heel erg schattig. U kunt er bijvoorbeeld het baby-slabbetje van de Prenatal aan op hangen.

 

WIJNHUIS 'T OKSHOOFD

Wijnhuis 't Okshoofd slijterij (Sprengenweg 26, 7314 ET APELDOORN, tel.nr. 055-5217947) verkoopt binnenkort een speciale esclusieve geboortekruik 0,7 liter gevuld met kraamanijs of oranjebitter met de roepnaam van de prinses en de geboortedatum als opschrift. De prijs liegt er niet om, maar liefst EUR 41,35. Zelf denk ik dat dit een vergelijkbaar artikel is als de kruik die uitkwam bij het huwelijk (die was vierkant, deze van Amalia is een bol met een hals).

 

KRUIDVAT

Deze drogist-keten verkoopt een mooie 14krt gouden hanger met ons prinsesje erop gegraveerd. De prijs is EUR 89,00. Bestellen kan bij uw Kruidvat-filiaal of via www.kruidvat.nl Het bestelnummer is F0712.

 

SIGAAR EN KLOMPJES

Finie Zwols uit Noord-Sleen heeft ergens opgevangen dat er ook speciale sigaren en klompjes zijn uitgebracht en wel door Jerry Jelvis en Tom Bodde. Deze namen heb ik in een zoekmachine op internet gegooid, echter vind geen info. Wie weet hier meer van?

 

BABY-SPECIAALZAKEN

Verder zag mede-verzamelaarster Finie bij een baby-speciaalzaak het volgende: Bijtring met blauwe kroon en 3 cm groot (prijs onbekend); muziekdoos voor EUR 11,95; muziekkroon voor EUR 7,95; een knisper (wat is dat in vredesnaam voor baby-artikel?) voor EUR 5,95 en een leuke rammelaar voor EUR 4,95.

 

HEMA

De Hema zou oranje babysokjes met een kroontje verkopen. Heb ze zelf echter nog niet gesignaleerd, prijs vooralsnog onbekend.

 

VERKADE

Net als bij het huwelijk van onze kroonprins komt koekfabriek Verkade opnieuw met een leuk verzamelitem, namelijk hun befaamde koekblik. Niet gevuld met lange vingers, maar met speciaal voor de gelegenheid geselecteerde koekjes. Zes weken na de geboorte (dus rond half/eind januari 2004) komt het blik uit, gevuld met maar liefst 400 gram aan chocoladekoekjes. Het blik is in een beperkte oplage uitgebracht en wordt slechts eenmalig uitgebracht. Reserveren kan alvast op www.verkade.nl.Wat de prijs van het blik gaat worden is nog niet bekend.

 

LIBELLE

Damesweekblad Libelle verkoopt een compleet borduurpakket bestaande uit 10-draads kaaslinnen; alle borduurgarens; duidelijk telpatroon met werkbeschrijving; borduurnaald en kleuren-afbeelding; zichtmaat 37 x 47 cm. Prijs voor abonnees EUR 25,00, niet-abonnees betalen een tientje meer. Bij dit bedrag komt nog EUR 3,85 voor administratie- en verzendkosten. De prachtige merklap met de naam van prinses Catharina-Amalia erop, is exclusief ontworpen voor Libelle ontworpen. Bestellen kan door middel van de bon in de special die Libelle samen met Vorsten uitbracht, of via de website www.media-shop.nl/Libelle . Natuurlijk kan er ook gebeld worden met telefoonnummer 023-5567005 of een brief sturen naar Libelle Klantenservice, postbus 41033, 2130 MP HOOFDDORP. Het artikelnummer is 180768-2511204.

 

EDELSHOP

Edel Collecties BV (Vondelstraat 3, 3750 GC BUNSCHOTEN, tel.nr. 033-2982353, fax 033-2995462, www.edelcollecties.com en via email op info@edelcollecties.com ) komt in januari 2004 met het eerste buitenlandse postzegelvel dat aan de geboorte herinnerd, namelijk die van Brits Guyana. Het is een postzegelvel in de vorm van een baby. Er zitten 3 postzegels in, op 2 ervan staat Amalia alleen, op de derde samen met haar pappie. De prijs van het postzegelvel, de drie eerste dag-enveloppen, albumbladen en klemstroken is EUR 11,90; het bestelnummer is WA+MAX 7. Abonnees op de serie van Willem-Alexander en Máxima krijgen het automatisch toegestuurd, ze hoeven het dus niet apart te bestellen!!

 

HSN MUSIC

Ter gelegenheid van de koninklijke zwangerschap is door HSN Music een maxi-MAMA-uitgave van de Baby-cd uitgebracht, met muziek en herkenbare geluiden, zoals een rammelaar en babygebrabbel. Vrij prijzige cd voor circa EUR 13,99.

 

KITSCH KITCHEN

Kwaak! Kitsch Kitchen heeft een oranje eend uitgebracht. Deze eend vormt een kleurrijke blikvanger in bad, waar babyhandjes vast gauw naar gaan graaien. Prijs ongeveer EUR 2,25.

 

UITGEVERIJ LIFETIME

101 Beste tips voor Máxima, dat is de titel van een boekje dat uitgeverij Lifetime heeft uitgebracht. Is te koop bij uw boekhandel (o.a. Bruna) voor EUR 5,00. De beste adviezen uit gerenommeerde boeken als "Oei ik groei", "Veilig zwanger" en "Veilig bevallen" staan verzameld in dit boekje. Het boekje heeft 64 bladzijden en het isbn-nr is 90-215-4500-4.

 

FREE RECORD SHOP

Deze bekende cd-zaak heeft een cd uitgebracht met als titel "Máxima is mama, de oranje baby cd". Het is een geinige cd met instrumentale muziek, o.a. Adios Nonino en het Wilhelmus in de bekende deuntjes die je kent van de baby-speeldoosjes. De cd kost EUR 4,99.

 

ZWITSAL

Zwitsal is helemaal dada. Dit bekende baby-merk heeft ter gelegenheid van de geboorte van Amalia een aantal leuke items op de markt gebracht. Op peuterspeelzalen werd gratis een papieren kroontje verspreid. Zelf heb ik bij de DA-drogist te Ommen het papieren kroontje voor niks meegekregen, evenals een vlaggenlijn met het koninklijke babytje en gele ballonnen met hetzelfde logo. Via de website www.zwitsal.nl kun je een leuk kaartje aan iemand (of jezelf) sturen met baby-foto die dan helemaal in stijl van Amalia gemaakt is. Erg geinig, kun je slechts éénmaal gebruik van maken. Verder hebben ze een Zwitsal kasteel uitgebracht met Bijdehandjes voor EUR 13,99. Het is een kartonnen kasteeltje met daarin allemaal doekjes om baby's billetjes schoon te vegen.

 

STRENGHOLT

Fred J. Lammers heeft een boek geschreven met de titel "Er is een kroonprinses geboren". Het boek kost EUR 7,95 (in paperback) en is bij diverse boekhandels en tijdschriftwinkels te koop. Het boek heeft 104 bladzijden. ISBN 9789058602329. Enkele weken na het verschijnen van de paperback is een gebonden versie met zelfde titel uitgekomen, dit boek telt circa 4 pagina's meer en deze kost maar liefst EUR 13,95.

Strengholt heeft in samenwerking met de NOS een DVD uitgebracht over de geboorte van Catharina Amalia. De DVD kost bij FreeRecordShop EUR 14,99.

 

MARSKRAMER

Woonwarenhuis Marskramer verkoopt een mok. Het betreft de mok die ARAP uitbrengt, in de winkel van Marskramer te koop voor EUR 2,99.

 

ARISTO

Aristo Promotions, Boterdiep zz 14, 9781 GN BEDUM www.vorstelijkegeschenken.info henk@moi.nl komt natuurlijk ook weer met een hele serie artikelen uit. Henk v.d. Velde gaat de volgende artikelen uitbrengen (volgens een geheel nieuwe bak/druk-techniek): mok, geboortetegel, vingerhoedje, eierdopje. Prijzen volgen nog nader.

 

THE GREENERY

The Greenery verspreid gratis via de Boer Supermarkt en Konmar een leuke ansichtkaart met een vorstelijk spruitenrecept. Op de voorkant van de kaart staat een ooievaarsbek met daaraan een luier met daarin een spruit met een kroontje. Op de achterkant het recept.

 

ARAP

Arap Relatiegeschenken BV (Mandenmakerstraat 108, 3194 DG HOOGVLIET, tel.nr. 010-5015488, fax 010-5013831, info@arap.nl www.arap.nl ) komt wederom met een hele serie herinneringsartikelen. Glas A en B en C: glas met opdruk, met 3 verschillende decors "ooievaar modern", "ooievaar", en "ooievaar in goudgele print", prijs EUR 1,44. Mok A en B en C: mok met opdruk, zelfde afbeeldingen als glas A en B en C, prijs EUR 2,01. Lepel 1: verzilverde uitvoering handgepolijst en alpacca edelstaal, prijs vanaf EUR 1,11. Lepel 2: verzilverde uitvoering handgepolijst en een verzilverde uitvoering machinaal gepolijst., prijs vanaf EUR 1,71. Lepel 3: zwaar verzilverd handgepolijst, prijs vanaf EUR 2,55. Tegel met opdruk 15 x 15 cm. prijs vanaf EUR 1,76. Bordje 19 cm per stuk verpakt in een doos met opening, prijs EUR 6,50. Zeer waarschijnlijk wordt de tegel niet uitgebracht, blijkbaar te weinig belangstelling voor. Genoemde prijzen (muv lepeltjes) zijn prijzen voor particulieren die rechtstreeks bestellen, grotere aantallen levert men uiteraard goedkoper. Bij uw bestelling komt nog EUR 10,00 voor verzendkosten en administratiekosten en 19% BTW.

 

MINISTERIE VAN FINANCIËN

Het ministerie van Financiën overweegt de Koninklijke Nederlande Munt een speciale 10-euromunt te laten slaan voor de geboorte of anders de doop van de baby. Definitieve besluiten volgen na de jaarwisseling.

 

GLASFABRIEKEN IN LEERDAM

Leerdam staat bekend om zijn schitterende glas. Net als bij andere koninklijke gelegenheden komt men nu uit met een oranje Amalia-vaasje. Dit vaasje is helaas niet bedrukt (men denkt niet aan de koninklijkhuis-verzamelaars), glasverzamelaars vinden dit niet mooi. Helaas dus....... In het Nationaal Glasmuseum en de Kristal Winkel te koop voor EUR 55,00 inclusief BTW.

Het bedrijf "Royal Leerdam Kristal" verkoopt een kristallen witte vaas getiteld "zuil van oranje". De prijs is EUR 349,00; mijn advies is om het zelf op te halen gezien de prijs van het glas, stel je voor dat het breekt bij tante Pos.

 

AARDEWERKFABRIEK MAKKUM

Traditiegetrouw komt dit bedrijf natuurlijk ook met items uit. Binnenkort is leverbaar een bord en een tegel. Nadere informatie ontbreekt me nog, volgt natuurlijk nog.

 

PRENATAL

Deze baby-speciaalzaak komt met een heel arsenaal aan herinneringsartikelen. De dag na de geboorte kon iedereen een slabbetje kopen met "prinsje" of "prinsesje" voor EUR 1,50. Verder verkoopt men een oranje Bugaboo voor EUR 679,00; een melktandendoosje voor EUR 2,99; knuffelbeer Alex voor EUR 5,99; rompertjes voor EUR 3,99. Een boxpakje 1-delig voor EUR 9,99, boxpakje 2-delig voor EUR 12,99, slabbetje EUR 3,99, boxkleed EUR 47,99; Royale badcap kroon voor EUR 10,99; Vorstelijke buggy Kroon EUR 89,99; Kledinghanger Kroon voor EUR 1,89; Luxe wipstoel Kroon voor EUR 44,99, en een heel schattig badeendje met kroon voor EUR 2,99. Prenatal heeft diverse winkels verspreid in Nederland.

 

DENRON COLLECTIONS

Medeverzamelaars Dennis Pugh en Ron van Randeraat komen met een aantal items uit. Zij hebben besloten om de bekende DenRon Collections items te ontwerpen met een mooi oud-Hollandse annonce en symboliek, ook ons kenmerk van de Nederlandse vlag zal terug te vinden zijn op de verzamelitems. Onder andere een papbord EUR 30,00, een beker zonder oor voor EUR 18,00; een bel voor EUR 30,00 en een spaarvarken voor EUR 26,00. Genoemde prijzen zijn exclusief portokosten. Reserveren en afhalen op komende oranjebeurzen is uiteraard ook mogelijk. Voor nadere info en afbeeldingen kunt u uiteraard contact opnemen met hen, ze zijn bereikbaar via denroncol@chello.nl .

 

KONINKLIJKE NEDERLANDSE MUNT

Vanzelfsprekend komt de Nederlandse Munt (Afdeling Klantenservice, antwoordnummer 53515, 3503 WB UTRECHT of kijk op www.knm.nl ) ook met een unieke uitgave, namelijk de Koninlijke Geboorteset. Een stijlvolle set met de acht euro's uit het geboortejaar van de prinses, alsmede een prachtige zilveren penning met daarop de eerste foto van de prinses. De set heeft een oplage van 20000 stuks en zal circa 6 weken na de geboorte worden geleverd. De prijs van dit artikel is EUR 23,95. Bestelnummer 2375. Bijdrage porto- en administratiekosten EUR 1,50.

 

MUNTPOST

Dit bedrijf uit Elst ( Muntpost, Antwoordnummer 123, 6660 VB ELST, tel.nr. 0481-366399, fax 0481-366398, info@muntpost.nl en via www.muntpost.nl) komt met een exclusieve geboortelepel. Deze is voorzien van dezelfde kenmerken die voorkomen op de door Muntpost vervaardige geboorte-uitgifte. De ooievaar, als brenger van het nieuwe leven, komt aangevlogen op het wapen van Prinses Catharina-Amalia. De lepel is zowel in zilver als verzilverd leverbaar. De lepel is uitsluitend via internet te bestellen. De verzilverde versie kost EUR 9,95 (bestelnummer 6206) en de zilveren versie kost EUR 26,50 (bestelnummer 6207). Deze prijzen zijn exclusief EUR 1,95 verzendkosten.

Verder kwamen ze met een unieke geboorte-uitgifte. Op de voorzijde van de penning staat links Willem-Alexander afgebeeld op Máxima, ze kijken naar Amalia die in een hand ligt. Op de rand staat "Oranjekind, van harte aanvaard, begin van het leven, een koninkrijk waard". Op de achterkant staat een Ooievaar afgebeeld met een kroon in de snavel aan een touwtje. in de rand staat "Prinses Amalia, dochter van Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima, december 2003. De penning van cupro/nikkel kost EUR 4,95 (diameter 33 mm, 17,2 gram, gladde rand); de penning van zilver kost EUR 42,50 (diameter 38,61 mm, 31,47 gram, gladde rand); de penning van goud kost EUR 119,00 (diameter 21 mm, 3,49 gram, kartel rand). Genoemde prijzen zijn inclusief btw, maar exclusief EUR 3,00 verzendkosten en administratiekosten als u voor minder dan EUR 50,00 besteld. Dus bestel dus samen met uw medeverzamelaars, scheelt weer extra kosten.

 

HET NEDERLANDSCHE MUNTENHUIS

Het Nederlandsche Muntenhuis (Antwoordnummer 11120, 1000 PD AMSTERDAM, tel.nr. 0800-0200200, prinses@muntenhuis.nl) komt met een drietal penningen. Op de penning staat voorop het prinselijk paar kijkend naar hun dochtertje, op de achterkant het wapen van Amalia en het jaartal 2003. Voor EUR 46,95 ontvangt u de penning in doorsnee 38 mm in Sterling zilver en in proof-kwaliteit, voor EUR 135,00 ontvangt u de penning in doorsnee 21 mm in karaat goud in proof-kwaliteit, voor EUR 19,95 ontvangt u de penning in doorsnee van 29 mm in Sterling zilver en voor EUR 195,00 ontvangt u de drie penningen tesamen. Genoemde prijzen zijn inclusief BTW en inclusief verzendkosten.

 

KONINKLIJKE BEGEER

Op donderdag 11 december 2003 heeft Commissaris van de Koningin voor Zuid-Holland de heer Franssen de eerste penning geslagen ter herdenking van de geboorte van Amalia. Aan de voorzijde zijn prins Willem-Alexander en prinses Máxima met hun dochtertje te zien en aan de keerzijde de koninklijke kroon. De penning wordt geslagen bij de Koninklijke Begeer te Zoetermeer en is ontworpen door Peter de Grunt en is verkrijgbaar in twee maten in goud, zilver en brons. Twintig procent van de netto-opbrengst gaat naar AMREF Flying Docters. Brons diameter 30 mm kost EUR 3,95 (normaal EUR 5,95); Brons diameter 50 mm kost EUR 7,95 (normaal EUR 9,95); Bronzen penningen worden verpakt in een cd-hoesje. Zilver diameter 30 mm kost EUR 24,50; Zilver diameter 50 mm kost EUR 49,00. Zilveren penningen worden verpakt in een penningetui.Goud diameter 30 mm kost EUR 395,00; Goud diameter 50 mm kost EUR 795,00. Ook de gouden penningen worden verpakt in een penningetui. Verder hebben ze een leuke aanbieding met 3 penningen (1x geboorte Willem-Alexander, huwelijk kroonprinselijk paar en geboorte Amalia) in 2 afmetingen. 30 mm in brons kost EUR 12,95 en de 50 mm kost EUR 19,95. Let op: Bij uw bestelling komt EUR 3,50 verzendkosten. Voor afbeeldingen en bestellingen kunt u terecht op de speciale website www.geboortepenning.nl of een email sturen naar verkoop@begeer.nl . Door de enorme belangstelling en kerstsluiting is er enige calamiteit ontstaan inzake de levering. Het is hen onmogelijk om voor 1-1-2004 te leveren. Men kan pas vanaf 12 januari gaan uitleveren.

 

NATURE ART

Net als bij het huwelijk van Willem-Alexander en Maxima komt Nature Art ( NAC, Papierbaan 53a, 9672 BG WINSCHOTEN, tel.nr. 0597-430485, fax 0597-434104) weer met 16 verschillende items uit. Men verkoopt een drietal verschillende mokken en één longdrinkglas. Iedere mok / glas komt in 4 verschillende uitvoeringen uit. De eerste uitvoering betreft een babyfoto van Willem-Alexander, de tweede met een babyfoto van Máxima, de derde met babyfoto van Amalia en op de laatste staat Willem-Alexander met Amalia op de arm en Maxima is er door trucage bijgemonteerd. Voor prijzen kijk bij Suurd (hieronder vermeld). De prijzen zijn inclusief BTW maar exclusief verzend-en administratiekosten EUR 25,00. Levertijd bedraagt maximaal 6 weken. De verzamelitems zijn ook te bekijken op www.maximamok.nl .

 

SUURD

Het medaillehuis Suurd te Groningen (Oosterstraat 29, 9711 NP GRONINGEN, tel.nr. 050-3124041, fax 050-3146346, info@suurd.com) verkoopt mokken en glazen. Voorzover ik mijn informatie goed vergelijk betrekt Suurd de spullen van Nature Art uit Winschoten (mokken en glazen worden door gevangenen beplakt). Als het klopt worden er 16 verschillende artikelen verkocht. Suurd komt met een "mok Saturnus", "mok Margot", mok "Conisch" en een longdrinkglas. De eerste twee mokken kosten (bij aankoop vanaf 48 stuks) EUR 2,80 per stuk, de volgende mok (ook bij aankoop vanaf 48 stuks) EUR 2,90; het longdrinkglas kost bij afname van 48 stuks EUR 2,40. Verder brengt Suurd een verzilverd lepeltje uit inclusief een doosje voor EUR 3,10 (bij 48 stuks). Ook brengt men een luxe Legplakette uit in goudkleur of brons of verzilverd-geoxideerd. Eerstgenoemde kost (vanaf 100 st.) EUR 1,60 en de laatste EUR 1,75. Tegen meerprijs kan er een lintje aan voor EUR 0,25 of een sleutelhanger voor EUR 0,50. Genoemde prijzen zijn inclusief BTW maar exclusief verzendkosten. De informatie komt ook op internet te staan, kijk dan op www.suurd.com.

 

BLOKKER

Woonwarenhuis Blokker kwam ook met het een en ander uit. Als eerste verscheen voor EUR 3,99 een mooie mok. Deze mok is in creme uitgevoerd en op de mok staat een gouden paard die de wieg voort trekt, verder staat op de achterkant vermeld "de Horsten / Wassenaar". (PS exacte tekst zo niet voorhanden, mok staat op de expo in de Bibliotheek van Nijverdal). Verder kwam Blokker met een pakje papieren geboorteservetten van het merk Festival. Op de servetten staat een gouden ooievaar in een ei-vorm afgebeeld met daarboven een gouden kroontje. De servet is verder voorzien van paars/oranje/blauwe stippen. De prijs voor 20 servetten bedraagt EUR 1,99. Verder komt Blokker nog uit met een dvd en een video (nadere gegevens volgen nog).

In de laatste week van december 2003 kwam Blokker met een hele serie artikelen uit rond "oranje muis". Dit is een geinig muisje afgebeeld op diverse items. Een voorraadbus kost EUR 1,99; de pluchen muis kost EUR 3,99; de melamine beker kost EUR 0,79 (wat een koopje!!!); het melamine papbordje kost EUR 0,89; het melamine ontbijtbordje kost EUR 0,99; verder is er nog een schattige teddybeer met oranje luier en in de handjes een fotolijstje te koop voor EUR 3,99. Totale setje van deze 6 artikelen is dus slechts EUR 10,65. Ik heb bij de eigenaar van Blokker Nijverdal navraag gedaan, en deze items zijn uitgebracht n.a.v. de geboorte van Amalia, ondanks dat het er wat "anders" uitziet.

 

NUTRICIA

De babyvoeding specialist Nutricia verkoopt een speciaal uitgebracht potje Olvarit baby-voeding, in de smaak Sinaasappel-kiwi-appel. Op het etiket staat een baby die op een troon zit en die een bordje leeglikt. Verder staat de naam van Amalia erop, evenals de geboortedatum. Het potje heb ik zelf gekocht bij de Boer Supermarkt in Ommen voor EUR 1,07. De potjes zijn verder te koop bij: diverse DA-drogisten (let op: niet iedere DA verkoopt baby-voeding in potjes!!), Konmar Supermarkt, Konmar Superstore, MCD, Coop, Deen, Jumbo, DeWitKomart, Golff, Meermarkt, Em-Te, Plus Supermarkten en Vomar Supermarkten. Let op: het is een special in gelimiteerde oplage, dus enige haast is geboden.

Verder geeft Nutricia koninklijke slofjes weg bij aankoop van 10 producten babyvoeding. Bij de Boer Supermarkt in het centrum van Nijverdal deed men niet moeilijk, kon er zo één verpakking meenemen. Bij de Boer Supermarkt in de Kruidenwijk (eveneens Nijverdal) stond er bij dat iedereen het zo mee kon nemen. De display was daar inmiddels dus al leeg. Het zijn geinige slofjes in oranje uitgevoerd met oranje noppen op de zooltjes. Ter hoogte van de hak zit een afbeelding van een oranjekroon op witte achtergrond. Natuurlijk zit er een belletje in, zodat de baby te horen is als hij komt "aansloffen".

 

CAMPINA

Campina heeft rondom de geboorte een drietal verpakkingen met Oranjevla uitgebracht. Als eerste verscheen de Oranje Vla (verpakking oranje met bovenaan baby-roze en de Nederlandse vlag), daarna verscheen de Koningskind Vla in twee uitvoeringen (op de ene verpakking staat gedrukt door computer "prinsesje" en een paar dagen later gevolgd door "prinses Amalia"); verder staat op dit pak "Gefeliciteerd! Willem Alexander & Maxima. Op deze laatste twee pakken staan allemaal voetjes en handjes. Verkrijgbaar bij diverse supermarkten tegen diverse prijzen. De inhoud van de pakken is 1 liter.

 

FRIESCHE VLAG

Friesche Vlag kon natuurlijk niet achterblijven, ook zij kwamen met twee smaken op de markt. Als eerste verscheen de Oranje Vla, op de verpakking staat een kroon met daarin gegoten de oranje vla. Daarna verscheen Bollino Yoghurt met oranje bolletjes. Vanille-Sinaasappelsmaak. Op de verpakking staat een kommetje met vla en een oranje speen aan een rood/wit/blauw lint. De inhoud van de pakken is 1 liter. Te koop bij diverse supermarkten tegen diverse prijzen.

 

MONA

Net als bij het huwelijk kwam Mona ook weer met een speciale verpakking. Ditmaal het Toetje van de Monarchie, koninklijk babytoetje. Een luchtige slagroompudding met oranjebovensaus. Op de verpakking staat een baby afgebeeld met een veels te grote kroon. Mona heeft iets minder in de verpakkingen zitten, namelijk 450 gram. Te koop bij diverse supermarkten tegen diverse prijzen.

 

ALBERT HEIJN

Net als bij alle andere gebeurtenissen rondom ons Koningshuis heeft Albert Heijn ook nu weer een speciaal product uitgebracht. Bij aankoop van het blikje met oranjemuisjes van De Ruijter ontvingen de kopers een pak AH Beschuit Naturel voor niks. (normale prijs van deze beschuiten EUR 0,49) De verpakking was speciaal voor de geboorte aangepast; in twee talen staat het volgende erop: Lang leve het Koningskind, hoera! en in het Spaans luidt dit "Larga vida a su Alteza Real, hurra! In het pak zitten 13 beschuiten, streepjescode 8710400003915.

 

DOKKUMER VLAGGENCENTRALE

Traditiegetrouw komt de Dokkumer Vlaggencentrale weer met een vlag. Dit keer een geboortevlag die ontworpen gaat worden door schoolkinderen, die hieraan mee kunnen doen via het tv-programma Z(@)ppelin. Op de volgende website http://www.dokkumervlaggencentrale.nl kunt u de vlag bekijken en bestellen. De prijs van 1 vlag is EUR 12,50, EUR 2,50 hiervan gaat naar het goede doel. Let op: het versturen van 1 vlag is bijzonder prijzig. Hier komt namelijk EUR 5,00 bij op. Probeer dus samen met medeverzamelaars te bestellen.

 

DADADA

Op de website www.dadada.nl/ontwerpers/elsHiddink/p_prinsessekind.html kwam ik een leuk geboortekaartje tegen.

 

VAN HOLKEMA & WARENDORF

Schrijfster Marianne Busser en Ron Schröder hebben inmiddels hun derde boekje geschreven, nu met de titel "Een kindje voor prinsje Alexander". Het boekje is in dezelfde stijl als de andere twee die uitkwamen met verloving en huwelijk. Het boekje wordt opgefleurd met tekeningen van Marijke Duffhauss. In de boekhandel te koop voor EUR 6,99. Nadere gegevens: Eerste druk oktober 2003, ISBN 90.269.2869.6, of kijk op www.unieboek.nl .

 

MARCO RUSTHOVEN

Deze oranjeverzamelaar uit Aduard heeft inmiddels een slabbetje uitgebracht. Het is een werkelijk schitterend exemplaar geworden. Op de Royals Verzamelbeurs op zaterdag 11 oktober 2003 was hij zo door de voorraad heen. Uiteraard is hij bezig met het aanvullen van de voorraad. U kunt hem benaderen via marcorusthoven@hotmail.com, de prijs van het slabbetje is EUR 12,50. Dit is nog exclusief de verzendkosten.

 

CD-SINGLES

Lucky Records te Zwolle brengt de cd-single met titel "de baby van Máxima" uit. Het lied wordt gezongen door Bertie Lukano. Voor nadere info kijk op www.henkdedraaier.nl. Prijs mij nog onbekend.

Op de website www.hetbuikjevanmaxima.nl kwam ik een leuke cd-single tegen. De prijs is EUR 6,50 (inclusief verzendkosten). Maak dit bedrag over op rekeningnummer 1463.80.401 t.n.v. B. Lukassen te Schaijk, o.v.v. Buikje van Máxima single. Na ontvangst van het geld wordt het cd-tje toegestuurd.

Johan Vlemmix brengt traditiegetrouw ook weer wat leuks uit. Bij aankoop van het cd-singeltje "spoedbevalling" ontvangt u gratis de cd-single "met een toeter en een fluit komt de baby eruit". Te koop in uw cd-zaak. Johan heeft deze cd's ook gratis uitgedeeld bij het Bronovo-ziekenhuis te Den Haag. Van Finie Zwols begreep ik dat de cd's voor EUR 3,95 en EUR 4,95 te koop zijn bij FreeRecordShop (ze moeten ze wel ff bestellen voor je).

Trijntje Oosterhuis zingt het speciale geboortelied dat de NOS aanbiedt aan prinsesje Amalia. De titel van de cd-single is "nu jij er bent". Verdere medewerkenden op de single zijn: Carel Kraayenhof en Janine Jansen. Het lied wordt in zowel het Nederlands als het Spaans gezongen. Een deel van de opbrengst van de single gaat naar Jantje Beton.

 

VORSTEN

Maandblad Vorsten brengt in samenwerking met weekblad Libelle rond de geboorte een baby-special uit. Deze bijzondere bewaarspecial geeft een compleet verslag van alles wat met de baby te maken heeft: de geboorte, reacties uit het hele land, gebruiken aan het hof, erfopvolging etc. De special omvat 68 bladzijden. Abonnees van Vorsten kunnen tot 10 december 2003 de bon uit het maandblad insturen, zij kunnen de special kopen met 24% korting voor slechts EUR 3,25. De special wordt circa één week na de geboorte thuisbezorgd. In de winkel is hij eerder te koop, daar echter wel duurder; dan voor EUR 4,25.

Via de speciale hofwinkel (postbus 40095, 2130 KZ HOOFDDORP) kan men de volgende artikelen bestellen: Geboortebord art.nr. 180254-971403, in samenwerking met Schoonhoven Keramiek BV is dit bord ontworpen. Het bord heeft een doorsnede van 21 cm. Prijs van het bord is EUR 49,00. Geboortebeker art.nr. 180252-971403. De beker (ook ontworpen door Schoonhoven Keramiek) heeft een hoogte van 11 cm. Set verzilverde lepeltjes (ontwerp van ARAP, zie verder op deze website) met art.nr. 180142-971403. Dit geboortesetje bestaat uit 2 verzilverde lepeltjes. Bovenaan de lepel is de kop van een ooievaar te zien met in haar bek een kroontje. Of het steeltje afwijkt van ARAP weet ik op dit moment nog niet. Bovenop uw bestelling komt een bedrag van EUR 3,50 voor verzendkosten.

 

DE RUYTER HAGELSLAG

Bij speciale oranjegelegenheden brengt Koninklijke de Ruyter unieke blikken met oranje muisjes op de markt. Vanzelfsprekend nu dus ook weer, u kunt ze kopen bij een aantal supermarkten (o.a. Albert Heijn en Golff). Het blik is in oranje uitgevoerd met kroontjes erop. Verder staat er een ooievaar met baby in de snavel op; een beschuit waar een aantal happen uit zijn staat er ook op. De Nederlandse vlag is golvend afgebeeld. De prijs in de winkel is bij Albert Heijn EUR 2,99 en bij Golff Supermarkt EUR 3,50.

 

terug naar pagina 1 van de verzamelshop

laatste update: 06-11-11 19:08:38