Verslag van de 2e Royals Verzamelbeurs te Nijverdal.

terug naar menu

Groot Succes

Na het succes van vorig jaar heeft Wilbert Slooijer in samenwerking met uw lijfblad Royals opnieuw een Royals Verzamelbeurs georganiseerd. Zaterdag 11 oktober 2003 was het weer een reuze gezellig dag waarop verzamelaars elkaar weer konden treffen. Bezoekers kwamen net als vorig jaar weer in grote getale naar zalencentrum Het Vischnet aan de Grotestraat 70 te Nijverdal (Nederland). Standhouders konden al vanaf 8.30 uur hun stand opbouwen, en om klokslag 10 uur konden de eerste bezoekers naar binnen.

 

Mabel

De dag ervoor was Wilbert Slooijer druk bezsig met het inrichten van de twee zalen, toen de beheerster van het zalencentrum hem meedeelde dat Minister President Jan Peter Balkenende weldra op televisie kwam met een verklaring. Vanzelfsprekend werd er toen dus even een rustpauze ingelast om de televisiebeelden te volgen. De “kwestie Mabel Wisse Smit” werd op kordate wijze door Jan Peter afgewikkeld, zodat er geen sprake zou zijn van een langslepende kwestie.

 

De Media

Over aandacht in de media had Wilbert niets te klagen. SBS-6 kwam met een tv-ploeg opnames maken voor het programma Hart van Nederland, de provinciale zender RTV-Oost maakte opnames voor het Nieuwsbericht en tevens voor een langere reportage later die week, in RegioMagazine. Op alle Oranjebeurzen die Wilbert ooit bezocht heeft, heeft hij nog nooit zoveel mediabelangstelling gezien als hier in Nijverdal.

 

Standhouders

Circa een 20 standhouders kwamen uit geheel Nederland in alle vroegte naar Nijverdal gereden. Velen hebben meer dan twee uur moeten rijden, maar dat hadden ze er graag voor over. Joke van den Boogaard uit ’s Gravendeel kwam samen met Elly Goudswaard en Ad van den Berg als één van de eersten aan om half negen.  Marco Rusthoven uit Aduard had als één van de weinigen al baby-souvenirs, een slabbetje met de aankondiging van de aanstaande komst van het Prinsenkind. In een mum van tijd was hij door zijn voorraad heen, maar Marco kennnende zal hij op de volgende Oranjebeurs te ’s Gravendeel (27 maart 2004) wel weer voldoende in de verkoop hebben.

 

2004

Uw lijfblad Royals en Wilbert Slooijer zullen, zoals het nu staat, ook weer in 2004 een Royals Verzamelbeurs organiseren. De datum staat ook al weer vast en wel op zaterdag 9 oktober 2004, zelfde locatie, en zelfde openingstijden van 10.00 uur tot 15.30 uur. Gezien de grote opkomst (in 2002 120 bezoekers, in 2003 180 bezoekers) zal er in 2004 een extra zaal bij komen. De beurs kan dus nog groeien.

 

Oranjebeurzen in Nederland

In Nederland worden jaarlijks 5 oranjebeurzen gehouden. De eerste van het jaar is altijd in ’s Gravendeel in de maand maart, in april volgt Amerongen, in juni Roden, en eind augustus/begin september is Utrecht aan de beurt. Het verzameljaar wordt afgesloten in Nijverdal en wel in de maand oktober.