terug naar menu

 
Verslag van de 3e Royals Verzamelbeurs te Nijverdal.

Groot Succes
Na het succes van vorig jaar heeft Wilbert Slooijer in samenwerking met uw lijfblad Royals opnieuw een Royals Verzamelbeurs georganiseerd. Zaterdag 9 oktober 2004 was het weer een reuze gezellige dag waarop verzamelaars elkaar weer konden treffen. Bezoekers kwamen net als vorig jaar weer in groten getale naar zalencentrum Het Vischnet aan de Grotestraat 70 te Nijverdal (Nederland). Standhouders konden al vanaf 8.30 uur hun stand opbouwen. Nog voordat de beurs officieel open ging, waren er al bezoekers. Vanzelfsprekend zijn ze al eerder toegelaten.

De Media
Over aandacht in de media had Wilbert niets te klagen. De Evangelische Omroep kwam met een tv-ploeg opnames maken voor het programma Blauw Bloed. Verder kwam de lokale Omroep Hellendoorn ook opnames maken voor het programma Passepartout. Media-aandacht is voor zo’n Koninklijk Huis beurs goed, echter zo druk als vorig jaar (dit in verband met de kwestie Mabel dat weekend) was het gelukkig dit jaar niet.

Standhouders
Circa een 25 standhouders kwamen uit geheel Nederland in alle vroegte naar Nijverdal gereden. Velen hebben meer dan twee uur moeten rijden, maar dat hadden ze er graag voor over. Joke van den Boogaard uit ’s Gravendeel kwam samen met Elly Goudswaard en Ad van den Berg als één van de eersten aan om half negen.

Groei
Gezien de grote opkomst (in 2002 120 bezoekers, in 2003 180 bezoekers) is er in 2004 een extra zaal bij gekomen. De beurs kon hierdoor nog verder groeien en mocht dit jaar zelfs 235 bezoekers verwelkomen.

Johan Vlemmix
Nederlands beroemdste Oranjefan kwam dit jaar voor het eerst naar Nijverdal. Hij wist totaal niet wat hij verwachten moest van zo’n dag met allemaal “oranjegekken”. Maar het is hem reuze meegevallen, hij heeft met menig bezoeker een praatje kunnen maken. Johan heeft in het verleden in Eindhoven een Máxima-supermarkt gehad, spulletjes die hiervan over waren heeft hij in Nijverdal aan de Oranje-fans verkocht. Zoals het nu staat komt hij ook in 2005 weer naar Nijverdal.

2005
Uw lijfblad Royals en Wilbert Slooijer zullen, zoals het nu staat, ook weer in 2005 een Royals Verzamelbeurs organiseren. De datum staat ook al weer vast en wel op zaterdag 8 oktober 2005, zelfde locatie, en zelfde openingstijden van 10.00 uur tot 15.30 uur.

Oranjebeurzen in Nederland
In Nederland worden jaarlijks 4 oranjebeurzen gehouden. De eerste van het jaar is altijd in ’s Gravendeel in de maand maart, in april volgt Amerongen,  en eind augustus/begin september is Utrecht aan de beurt. Het verzameljaar wordt afgesloten in Nijverdal en wel in de maand oktober.