terug naar menu

 
Verslag van de 4e Royals Verzamelbeurs te Nijverdal.

Wederom een groot succes
Na het succes van voorgaande jaren heeft Wilbert Slooijer in samenwerking met het Belgische Koningshuisblad Royals opnieuw een Royals Verzamelbeurs georganiseerd. Zaterdag 8 oktober 2005 was het weer zover. Net als vorig jaar kwamen de bezoekers  weer in groten getale naar zalencentrum Het Vischnet aan de Grotestraat 70 te Nijverdal (Nederland). Standhouders konden al vanaf 8.30 uur hun stand opbouwen. Tijdens de opbouw kwamen de eerste bezoekers al binnen (wat eigenlijk dus niet de bedoeling is).

De Media
Net als alle andere jaren heeft Wilbert weer veel publiciteit aan het koninklijke evenement besteed. Vele kranten en tijdschriften hebben de beurs genoemd in hun agendaberichten.

Standhouders
Ongeveer een 25 standhouders kwamen weer naar Nijverdal. Ze kwamen weer uit alle windhoeken van ons land. Onder andere waren van de partij: Marco uit Aduard, Finie uit Noord Sleen, Ali uit Vriezenveen en Joke uit Gouda.

Bezoekers
Gezien de grote opkomst is er in 2004 een extra zaal bij gekomen. De beurs kon hierdoor nog verder groeien. Dit jaar kwamen er 170 bezoekers, wel iets minder dan de afgelopen jaren. Hare Majesteit Koningin Beatrix vierde dezelfde dag namelijk in Drenthe haar 25 jarig jubileum.  Oranjefans moesten dus een keus maken. In 2002 kwamen er 120 bezoekers naar Nijverdal, in 2003 180 bezoekers, in 2004 235 bezoekers).

Johan Vlemmix
Nederlands beroemdste Oranjefan kwam ook dit jaar weer naar Nijverdal. Net als in 2004 had hij het ook dit jaar weer reuze naar zijn zin. Zoals het nu staat komt hij ook in 2006 weer naar Nijverdal.

2006
Uw lijfblad Royals en Wilbert Slooijer zullen, zoals het nu staat, ook weer in 2006 een Royals Verzamelbeurs organiseren. De datum staat ook al weer vast en wel op zaterdag 14 oktober 2006, zelfde locatie, en zelfde openingstijden van 10.00 uur tot 15.30 uur.

Oranjebeurzen in Nederland
In Nederland worden jaarlijks 4 oranjebeurzen gehouden. De eerste van het jaar is altijd in ís Gravendeel in de maand maart, in april volgt Amerongen,  en begin september is Utrecht aan de beurt. Het verzameljaar wordt afgesloten in Nijverdal en wel in de maand oktober.