terug naar menu

 
Verslag van de 5e Royals Verzamelbeurs te Nijverdal.

Grandioos succes
Alweer voor de vijfde keer heeft Wilbert Slooijer in samenwerking met het Belgische Koningshuisblad Royals opnieuw een Royals Verzamelbeurs georganiseerd in Nijverdal. Zaterdag 14 oktober 2006 was het weer zover. Net als vorig jaar kwamen de bezoekers weer uit Nederland, maar ook het buitenland weer in grote getale naar zalencentrum Het Vischnet aan de Grotestraat 70 te Nijverdal (Nederland). Om het eerste lustrum te vieren werd er door de organisatie regelmatig rondgegaan met een schaal met blokjes kaas, met Hollandser kan niet, rood/wit/blauwe vlaggetjes op de kaas. Dit gebaar werd door velen zeer gewaardeerd.

De Media
Net als alle andere jaren heeft Wilbert weer veel publiciteit aan het koninklijke evenement besteed. Vele kranten en tijdschriften hebben de beurs genoemd in hun agendaberichten.

Standhouders
Ongeveer een 25 standhouders kwamen weer naar Nijverdal. Ze kwamen weer uit alle windhoeken van ons land. Onder andere waren van de partij: Dennis en Ron uit Amsterdam, Finie uit Noord Sleen, de tweeling Oosterveen uit Apeldoorn en Joke van den Boogaard uit 's Gravendeel.

Bezoekers
Dit jaar kwamen er 193 bezoekers naar Nijverdal. Op de eerste editie van de beurs in 2002 kwamen 120 bezoekers naar Nijverdal, in 2003 180 bezoekers, in 2004 235 bezoekers en in 2005 170 bezoekers).

2007
Uw lijfblad Royals en Wilbert Slooijer zullen, zoals het nu staat, ook weer in 2007 een Royals Verzamelbeurs organiseren. De datum staat ook al weer vast en wel op zaterdag 13 oktober 2007, zelfde locatie, en zelfde openingstijden van 10.00 uur tot 15.30 uur.

Oranjebeurzen in Nederland
In Nederland worden jaarlijks 4 oranjebeurzen gehouden. De eerste van het jaar is altijd in ís Gravendeel in de maand maart, in april volgt Amerongen (in 2007 helaas voor de laatste keer),  en begin september is Utrecht aan de beurt. Het verzameljaar wordt dan afgesloten in Nijverdal en wel in de maand oktober.