Naar de rest van de Royalty website van Wilbert Slooijer

Klik hier voor de nieuwe website over koninklijke verzamelaars

NIEUW IN NEDERLAND, DE BABY-SHOP, MET ALLE SOUVENIRS DIE UITKOMEN

TER GELEGENHEID VAN DE GEBOORTE VAN HET EERSTE PRINSENKIND VAN

WILLEM-ALEXANDER EN MÁXIMA

ROYALS VERZAMELBEURS ZATERDAG 13 OKTOBER 2012 IN NIJVERDAL

Laatst bijgewerkt op MAANDAG 2-7-2012.

<<<<<<<<<<< HET TIJDSCHRIFT OVER DE ROYALS <<<<<<<<<<<<<<<

LET OP: DEZE WEBSITE BESTAAT INMIDDELS UIT vier PAGINA'S

verzamelshop Alex en Máxima

>>>>>>>>>>>>>>>> pagina 2 pagina 3 pagina 4 <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Uniek in Nederland, een site waar u alles wat te verzamelen is over Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Willem-Alexander en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima kunt vinden. Ik heb zelf geen winkel!!!! U kunt hierbij denken aan boeken, bekers, videobanden etc. Er komen steeds meer artikelen op de markt, vandaar dat deze pagina nu al gesplitst is. Het laatste artikel op deze pagina gaat over de ANWB.

Let op: genoemde artikelen kunnen in prijs wijzigen of uitverkocht raken. Nieuwe artikelen worden bovenaan de lijst (na mok en glas van webmaster!) genoemd. Lijst is dus niet alfabetisch.

Tevens is het uw website. Ziet u iets wat hier niet bij staat? Mail mij dan, een ander kan hier dan ook van profiteren. Alexenmaxima@verzamelt.nl

Wilt u een email krijgen als deze site geupdate is? Stuur mij een mailtje en ik neem u op in de lijst van verzamelaars. Alexenmaxima@verzamelt.nl .

----------------------------------------------------------------------------

Per 1-9-02 toegevoegd: Gemeente Vlaardingen met medaille, Blokker met alweer een nieuwe mok (pag.4), Kon.Ned.Munt met bedrijfsfilm, Gemeente Kampen met boek, Utrechts Nieuwsblad met boek, Bronzen Vingerhoed met nieuwe vingerhoedjes, Edel Collections met 2 nieuwe postzegelvelletjes.

Per 8-9-2002 toegevoegd: Zuijderduin met reclamekaart, Holland Feestpakket met magneet en kubus (pag.3.), Ako met boek (pag.4.), Proxis met fotoboek.

Per 2-2-2003 toegevoegd: Friesche vlag met kroontjes, Xenos met 2 koekblikken , Heineken met bierviltje, Oranjecomite Zeist met medaille, Nieuw tijdschrift Maxima, Zeeman met babyrompertjes (pag.2), Aristo met nieuwe items (pag.4.),Ministerie van Defensie met videoband en cd-rom, Knuffellikeur, Coca-Cola met diverse items.

Per 2-3-2003 toegevoegd: Penning Epe, Xplorys met cdrom, Hallmark met kalender (pag.3.), Museum Jan Houtman met merklap, Politie Amsterdam-Amstelland met video, Kon.Ned.Munt met huwelijksmunt.

Per 25-5-2003 toegevoegd: Telpatroon Jonathan Müller, Ouderenreisjes met dienblad, 2 eierdopjes van vingerhoedjesclub, stempel van Stempelgalerie de Voet, Oranjemuseum 's Gravendeel met schilderijtje.

Dinsdag 18 november 2003: Sporadisch kom ik nog wat tegen wat betrekking heeft op de verloving en het huwelijk van onze Kroonprins en Kroonprinses. Uiteraard zal ik dit nog wel vermelden, echter men dient dus zelf de website te raadplegen.

----------------------------------------------------------------------------

HTTP://ALEXENMAXIMA.VERZAMELT.NL

Uw webmaster verkoopt een mok en een longdrinkglas met een getekende afbeelding van Willem-Alexander en Máxima tijdens de aankondiging van hun verloving. Tijdens het kennismakingsbezoek dat Máxima samen met Willem-Alexander bracht aan de provincie Flevoland heb ik de mok aan Máxima mogen overhandigen op het voormalige eiland Schokland.

Wilt u deze mok of het glas bestellen? Dat kan, bel dan 0529-452735 (tijdens kantooruren). U kunt ook een email sturen naar mijn werk: w.slooyer@unive.nl. Via email kunt u een foto toegezonden krijgen.

PUZZELS KENNISMAKINGSBEZOEKEN

Uw eigen webmaster verkoopt speciaal voor de Máxima-fan ook een serie van 6 diverse puzzels. De puzzels hebben een formaat van 30 x 45 cm en hebben 315 stukjes. Er zijn puzzels van BREDA / DIEPENHEIM / LEEUWARDEN / SCHOKLAND / ASSEN / RUINEN. De prijs per puzzel is EUR 11,34 exclusief verzendkosten. (zoals u weet verzend ik alles op de goedkoopstmogelijke manier, dus via de Stadspost). Als u alle 6 de puzzels koopt, ontvangt u EUR 2,27 korting. Let op: pas na uw bestelling, zal ik de opdracht plaatsen bij de leverancier. Ik leg dus zelf geen voorraden aan. Interesse? Stuur een email naar w.slooyer@unive.nl of een telefoontje naar 0529-452735 (tijdens kantooruren).

CD ORANJECONCERT

Via uw webmaster ( w.slooyer@unive.nl ) kunt u een cd bestellen van het Oranjeconcert van 5-5-2001 in de grote kerk te Dordrecht. Op de voorkant van de cd staat een kleurenfoto van Willem-Alexander en Máxima. Aan de cd werkten o.a. mee: Mannenkoor Zeeland, Groot samengesteld kinderkoor en Chr. Gem. Eilandenkoor. Het is een klasse cd, zelfs Máxima is al in het bezit van deze cd. De prijs van de cd is EUR 7,50 exclusief verzendkosten via PTT-Post EUR 1,28. Dus als u de cd wilt hebben, even een email of een telefoontje naar 0529-452735 (tijdens kantooruren).

 

ORANJEMUSEUM 'S GRAVENDEEL

Vorige week werd ik gebeld door de museumdirectrice van het enigste Oranjemuseum dat Nederland kent, mevrouw van de Boogaard (maar je mag haar nog gewoon aanspreken met Joke). Zij is in het bezit gekomen van een aantal glazen platen met daarop een laserprint van Willem-Alexander en Máxima, het Paleis op de Dam en de huwelijksdatum 2-2-2002. Het geheel is goudkleurig en de plaat in een lijst heeft de afmeting van circa 30 x 40 cm. De prijs is ongeveer EUR 25,00. Wil je meer info, bel dan Joke op 06-25477239.

 

STEMPEL-GALERIE "DE VOET"

Onlangs was ik in Deventer op zoek naar Koninginnedag-2003-souvenirs. Was bij de vingerhoedjesclub geweest en liep verder die straat in. Hier trof ik een bijzonder soort winkel aan. Ik denk dat er maar één van is in geheel Nederland. Het is de stempel-galerie "de Voet", ze zitten aan de Kleine Overstraat 69, 7411 JK DEVENTER. www.stempelgalerie.nl . Telefoonnummer 0570-612553, faxnummer 0570-616492 of via stempelgalerie@planet.nl . Geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 uur tot 17.00 uur. Zij verkopen een stempel met de afbeelding van Willem-Alexander en Máxima, leunend op elkaar. Je weet wel die bekende glamour-foto van de RVD. De prijs weet ik niet meer precies, maar hij lag rond de EUR 6,50. Valt mee dus.

 

OUDEREN-BUS-REISJES

Via een oud-collega ben ik in het bezit gekomen van een kunststof dienblad met een kleurenfoto erop van Willem-Alexander en Máxima. Het betreft een foto van hun verloving. De exacte herkomst weet ik niet, maar de oud-collega zei me dat haar oma het gekregen had met een busreisje. Vaak is zoiets in samenwerking met een verkoop-demonstratie van een of ander artikel (wat vaak nutteloos in de kast beland). De maat van het dienblad is 38 x 29 cm. Dus allemaal informeren bij de ouderen.......

 

JONATHAN MÜLLER

Via een veilingsite kwam ik terecht bij Jonathan Müller. Hij is erg creatief met de computer. Bij hem heb ik een schitterend borduurpatroon gekocht van Máxima. Van een "glamourfoto van de RVD" heeft hij een via zijn computer een mooi telpatroon gemaakt. Als je EUR 8,28 overmaakt op zijn giro 2239076 t.n.v. E. Muller krijg je het met een paar dagen thuis. Trouwens, hij kan van iedere foto een telpatroon maken.Jonathan is per email bereikbaar op: Jonathanmuller@hotmail.com.

 

POLITIE AMSTERDAM-AMSTELLAND

De politie van Amsterdam-Amstelland heeft zelf een camerateam ingezet tijdens de voorbereidingen en het huwelijk zelf. Het is een bijzonder mooie documentaire geworden. Wat die politie-agenten niet aan belegde broodjes hebben weggewerkt, niet normaal. De titel van de videoband: Helemaal geweldig! Het Koninklijk Huwelijk 02-02-2002. La Boda Real. De videoband heeft een speelduur van 42 minuten en is uitgegeven door het Bureau Voorlichting van de Politie Amsterdam-Amstelland. Zelf heb ik de videoband aangeschaft via een veilingsite op internet voor EUR 15,00. Je kunt eventueel mailen met de politie-agent waar ik het van gekocht heb, misschien kan hij aan nog meer komen. hans@vanbuuren.net .

 

MUSEUM JAN HOUTMAN

Jan Houtman, Aedtsedijk 10, 6913 KC AEDT (nooit van dit plaatsje gehoord, maar het bestaat echt) heeft een museum met merklappen. Hij heeft ter gelegenheid van het koninklijke huwelijk een merklap uitgebracht. Dit is een andere merklap dan al op deze site bij Pipo en Vorsten. Hun afbeelding staat niet op de merklap, is alleen tekst. Bij het telpatroon wordt geen garen verstrekt, wel de kleurnummers. De exacte prijs weet ik niet (naar horen zeggen iets van EUR 6,00), maar als je Jan belt op 0316-247478 zal hij je het mee kunnen delen.

 

XPLORYS

Het bedrijf Xplorys ( www.xplorys.com ) heeft een cd-rom uitgebracht onder de titel "leve de koningin" met als ondertitel "Test je Máxima-le Nederland kennis". De cd-rom is te koop voor EUR 6,00 bij Vroom en Dreesmann (in ieder geval in filiaal Groningen en de outlet-store van VD in Almelo). Let op: Minimale systeemeisen: Pentium 133 Mhz, 4xCD-ROM, 32MB RAM, 16 bits geluidskaart, Windows 95/98/ME/2000/XP. Ik vermeld dit erbij omdat ik zelf, naar nu blijkt, een iets te oude pc heb. Ik kan jullie dus niet meedelen hoe het spel werkt en hoeveel "Máxima" er op staat. Het bedrijf Xplorys is mij heel erg behulpzaam geweest via email ( support@xplorys.com ) om het probleem bij mij op te lossen, helaas voor mij een te oude pc dus.

 

GEZAMENLIJKE ORANJEVER. EPE

Ter gelegenheid van het huwelijk tussen Willem-Alexander en Máxima hebben de gezamenlijke Oranjeverenigingen van de Gemeente Epe een speciale penning uitgebracht. De penning heeft een doorsnede van 5 centimeter en is alleen aan de voorzijde voorzien van een afbeelding. Op de afbeelding staat het paar getekend afgebeeld tijdens hun verloving. Boven hun hoofden staat de ons wel bekende datum 02-02-02. Onder hun hoofden zowel links als rechts een trouwring. Tussen deze 2 trouwringen het gemeentewapen van Epe. Onder het wapen de tekst "Gem. Epe". Zelf heb ik deze penning gevonden op een veilingsite. De prijs die ik er voor betaald heb is EUR 7,00 incl. porti. De penning zit in een doosje met daarop een sticker van Fa. Veldwijk, H.W. Lordensweg 30 te Twello, tel. 0571-271593. Of zij de penning ook geslagen hebben weet ik niet, ze kunnen ook het doosje geleverd hebben :-)) .

 

COCA-COLA

De bekende cola-fabriek Coca-Cola heeft ter gelegenheid van het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima ook het een en ander uitgegeven. Op de Royals Verzamelbeurs in Nijverdal (11-9-2002) hebben jullie de grote vlag al kunnen zien, verder hebben ze een kokertje (kun je om de hals hangen als een soort "kluisje") met oranje-rijst uitgegeven en een "bier"viltje. Met 10 van deze viltjes kun je een kroontje maken. Genoemde items heb ik zelf gevonden op internet bij veiling-sites, zoek op coca-cola.

 

KNUFFEL-LIKEUR

Bij diverse slijters moet een fles Knuffel-likeur te koop zijn geweest. Op deze fles staat een mooie kleurenfoto van Willem-Alexander en Máxima. De prijs (naar horen zeggen) circa EUR 10,00. De Knuffellikeur is te koop bij Wijnhandel K. v.d. Laan, Stikkerstraat 33, 7848 BR SCHOONOORD. Telefoonnummer: 0591-381542, fax: 0591-387030 of mobiel via 06-22410951.

 

MINISTERIE VAN DEFENSIE

Het ministerie van Defensie heeft een videoband uitgegeven met de titel "The making of 020202 het militair ceremonieel" en een cd-rom met de titel "The making of 020202". Op de videoband staan de voorbereidingen op militair ceremonieel gebied voor het huwelijk van Z.K.H. de Prins van Oranje Willem Alexander en H.K.H. Prinses van Oranje Máxima op 2 februari 2002 die uitgebreid in beeld worden gebracht. Tevens wordt een impressie gegeven van het verloop van de dag. De cd-rom bevat fotomateriaal dat gemaakt is tijdens de voorbereidingen. Zelf heb ik beide items gekregen van de burgemeester van de gemeente Hellendoorn de heer van Overbeeke. De beide produkten zijn een uitgave van het Media Centrum, v.d. Burchlaan 31, Frederikkazerne, gebouw 104, MPC 58A, Postbus 90827, 2509 LV DEN HAAG. Tel. 070-3166428, Fax 070-3166433, email mediacentrum@army.dnet.mindef.nl .

TIJDSCHRIFT MÁXIMA

Weekblad Privé heeft ter gelegenheid van het 1-jarig huwelijks"jubileum" van het Koninklijk paar een nieuw tijdschrift gelanceerd onder de spectaculaire naam "Máxima". Het blad is eind januari 2003 uitgegeven en kost bij de tijdschrifthandelaar EUR 2,95.

 

ORANJECOMITÉ ZEIST

De Oranjecomités in Zeist hebben ter gelegenheid van het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima een herinneringsmedaille uitgebracht. De medaille is in brons-uitvoering. Op de voorkant staat een getekende afbeelding (bijna dezelfde als op de mokken en glazen die ik uitgeef) van het verloofde paar. Boven hun hoofden een kroontje, onder de afbeelding de datum van 2 februari 2002. Op de achterkant is vermeld: Oranjecomités Zeist , De Schieter Austerlitz.

 

HEINEKEN

Via via had ik vernomen dat Heineken niet met iets uit zou komen. Ik ben toch wat tegengekomen en ik ga er van uit dat het te maken heeft met het Koninlijke huwelijk. Een bierviltje (in België noemen ze dit heel mooi een "bierkaart") met aan de ene kant het normale groene logo van Heineken, de andere kant van het bierviltje is oranje met daarop in witte letters "Ja, ik wil!". Of het nog ergens te krijgen is weet ik niet.

 

XENOS

Bij woonwarenhuis Xenos (o.a. in Apeldoorn, Groningen, Almelo, Enschede, Raalte etc etc.) kun je 2 verschillende koekblikken kopen. Het ene model heeft blauwe gezichten (op onderkant van blik staat "Royal Couple Blue") en het andere model heeft gouden gezichten (op onderkant van blik staat "Royal Couple Gold"). In Groningen zijn in ieder geval beide modellen te koop, van andere plaatsen weet ik het niet. Marco bedankt!!! En voor de prijs hoef je het niet te laten, slechts EUR 1,49.

 

FRIESCHE VLAG

Friesche Vlag heeft in 2002 een oranje kroontje uitgebracht ter gelegenheid van het Koninklijk Huwelijk. Het kroontje kon je bevestigen op de antenne van je auto.

 

PROXIS

Via www.proxis.com kun je het fotoboek Willem-Alexander en Maxima bestellen. Het is een paperback, verschenen op 19 februari 2002. Uitgever is Verboden Rijk Uitg. Het ISBN-nummer is 9090.154.89.2. Via internet is de prijs EUR 12,50. Het boek is geschreven door J. van Gelderen.

 

ZUIJDERDUIJN

Zuijderduijn Media heeft eind januari reclame-kaarten verspreid. Tegen inlevering van zo'n kaart ontving men 10% Tangokorting op te drukken huwelijkskaarten. Heb zelf zo'n kaart gekocht op de Oranjebeurs te Utrecht (7-9-02). Mogelijk heeft dit bedrijf nog meer kaarten. U kunt altijd informeren: Jaap Bijzerweg 21a, 3446 CR Woerden, telefoonnummer 0348-412872, faxnummer 0348-421192, email info@zuijderduijn.nl of via www.zuijderduijn.nl .

 

UTRECHTS NIEUWSBLAD

Het Utrechts Nieuwsblad heeft in samenwerking met de Amersfoortse Courant een fotoboek uitgegeven met als titel: Máxima in de provincie Utrecht. Het boek is in november 2001 in een oplage van 4500 stuks uitgegeven. ISBN-nummer 90-7273-515-3. Ik heb zelf het boek gekocht bij de Slegte voor EUR 11,50.

 

GEMEENTE KAMPEN

De Gemeente Kampen en de St. Het Grootburgerweeshuis hebben een boek uitgegeven. De titel: Aan Willem-Alexander en Máxima Voor en door de basisschoolleerlingen van de Gemeente Kampen als blijvend aandenken aan het huwelijk op 02-02-'02. Het boek heeft 112 bladzijden. Het boek heb ik zelf gekocht bij de Slegte voor EUR 6,75.

 

GEMEENTE VLAARDINGEN

Schoolkinderen in Vlaardingen hebben van de gemeente inzake de Nationale Gedenkdagen Vlaardingen een mooie medaille gekregen. Op de voorkant van de medaille staat: huwelijksdag met een getekende afbeelding van het paar ten tijde van de verloving en de datum 2-2-02. Achterkant tekst: Huwelijk Z.K.H. Prins Willem-Alexander & Máxima. Heb de medaille zelf gekocht via een veilingsite (of Ebay of Ricardo, staat er nu ook weer eentje op voor EUR 2,99) bij mevr. K. Tessers uit Vlaardingen.

 

REGIOPOST KOLLUM

Via de website van Regiopost (http://www.regiopost.com/photogallery/photogallery.php?action=gallery&number=6&pagenum=3&lang=en) kun je de door hen uitgegeven stadspostzegel zien, evenals de 5 buitenlandse velletjes (O.a. Congo en Tadjikistan). Postzegels zijn via email bij hen te bestellen.

 

VAN OOY BILLIARD SUPPLIES

Ter ere van het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima heeft Artemis Billiard Products een keu uitgebracht met de naam, Maxima The Royal cue. Er zijn 2 modellen verkrijgbaar: een blauwe keu met oranje print, en een oranje keu met blauwe print. Er zijn er echter maar een beperkt aantal gemaakt. De carambole kost EUR 58,97 en de pool kost EUR 72,75. Kijk voor meer informatie op www.vanooy.nl of bel met +31 (0)23-5340040, of fax +31 (0)23-5340367. Email sturen kan naar sales@vanooy.nl .

 

ROYAL GOEDEWAAGEN

Royal Goedewaagen te Nieuw Buinen geeft een bord uit ter gelegenheid van het huwelijk van Máxima met Willem-Alexander. Het is een eerste bord uit een serie van 3. De andere 2 borden verschijnen bij de geboorte van hun eerste kind en de laatste verschijnt bij de inhuldiging tot Koning Willem IV. De prijs van het bord bedraagt EUR 99,=. Is te koop bij de betere servieszaken.

 

LENS POPPENMODE

Via uw webmaster is een Máxima-jasje en een Máxima-jurkje te koop, past een baby-pop van 43/45 cm. Het is een oranje wollen jasje / jurkje, met vermelding van letters W en M en de trouwdatum. De prijs is EUR 11,95 per kledingstuk. Deze kleertjes passen de poppen van Baby Born. Lens Poppenmode heeft nog een kleine hoeveelheid over. Naar de Oranjebeurs te Roden (zaterdag 15-6-2002) neem ik een aantal mee, echter deze zijn al verkocht. Je kunt dan in iedergeval bekijken of je het de moeite waard vind, ik zal dan e.e.a. bestellen bij Lens. Op de Royals Verzamelbeurs te Nijverdal kan je het dan afhalen.

 

CINEVIEW

Cineview heeft een videoband en een DVD uitgebracht. Voor meer informatie kun je ook kijken op www.cineview.nl/maxima . Of klikken op de banner bovenaan deze website. Hij is al op diverse plaatsen te koop. Het voordeligst trof ik de videoband aan bij Vroom en Dreesman voor EUR 8,99. Via weekblad Privé (week 1 2002 pagina 1) kun je ook een bon invullen en opsturen. Je krijgt dan de videoband voor EUR 9,00 (tja dat scheelt maar ene eurocent) (normale prijs bij Privé EUR 13,00) en de DVD voor EUR 18,50 (normale prijs bij Privé EUR 22,50) thuisgestuurd. Bij de Makro kost de DVD EUR 15,47 incl. BTW en de videoband EUR 8,33 incl. BTW.

Voor eventuele verkooppunten kunt u ook bellen naar: Tel: 035 - 6 25 43 43.

 

KONINKLIJKE NEDERLANDSE MUNT

In de nieuwste uitgave van hun blad Muntpers van februari 2003 bieden ze de nieuwe huwelijksmunt van de Nederlandse Antillen aan. Let op: dit is een andere munt dan eerder uitgegeven, die was van ARUBA. De munt is van zilver, heeft een diameter van 33 milimeter en kost slechts EUR 29,95. De oplage is gemaximeerd op 1000 stuks en is verkrijgbaar vanaf maart 2003 onder productcode 2322.

In hun blad Muntpers van juli 2002 bieden ze de Bedrijfsfilm aan. Op deze videoband (totale duur ca. 27 minuten) staat een 7,5 minuut durende documentaire over de totstandkoming van de huwelijksmunt. Kijk voor meer info op www.knm.nl. De prijs is EUR 8,95, Productcode 2295.

staat een afbeelding van de Huwelijksmunt van Aruba. De nominale waarde is 10 Florin, is gemaakt van zilver.925, weegt 17,8 gram, heeft een diameter van 33 milimeter, kwaliteit is Prooflike. De prijs van deze munt bedraagt EUR 29,95. Telefoonnummer 030-2910465, Fax 030-2946179, email info@coins.nl of kijk op www.knm.nl . Hun winkel is gevestigd aan de Leidseweg 90 te Utrecht, geopend maandag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 16.00 uur.

 

PALEIS HET LOO

Tijdens de expositie van de Máxima-bruidsjurk kon een poster gekocht worden die betrekking had op deze expositie. Op de poster staat een kleurenfoto van hun bezoek aan de expositie die eerder in de Nieuwe Kerk te Amsterdam was. De poster kost EUR 2,50.

 

HENK BODDEUS

Deze oranjeverzamelaar uit Kampen heeft in heel beperkte oplage een tweetal bekers uitgebracht n.a.v. het huwelijk. De prijs per stuk is EUR 15,00. Voor meer informatie kunt u hem mailen op boddeus.kampen@hetnet.nl .

 

ST. ORANJECOMITÉ BLEISWIJK

Deze stichting heeft ter gelegenheid van de verloving een longdrinkglas uitgebracht. Heb zelf dit glas gekocht op de Oranjebeurs te 's Gravendeel bij dhr. A. v.d. Berg. Deze man deelde mij mee dat er ook nog een glas komt van het huwelijk. De heer v.d. Berg woont in Bleiswijk, Lijsterbesdreef 19. Ik denk dat dit glas in Bleiswijk aan de schooljeugd is uitgegeven. Of het te koop is, weet ik verder nog niet.

 

MEMORANDUM EUROPE

Dit bedrijf stelt gedurende de maand april 2002 gratis 3 Máxima Handy Notes beschikbaar. De normale prijs van de blocs is in de winkel EUR 3,60. Je bent alleen 5 postzegels van EUR 0,39 kwijt (voor de porti en administratie- en advertentiekosten). Kijk voor meer informatie op www.memorandumeurope.nl .

 

PROVINCIE NOORD-HOLLAND

Gratis aan te vragen: ter gelegenheid van het bezoek van Máxima en Willem-Alexander aan de provincie Noord-Holland op 1-11-2001 een setje van 7 ansichtkaarten met afbeeldingen van het paar op de verschillende locaties. Aan te vragen bij Irene Weterman, bureau Communicatie, Provincie Noord-Holland, Postbus 123, 2000 MD HAARLEM of via de email op wetermani@noord-holland.nl . Laatste genoemde mogelijkheid is natuurlijk het snelst, na 2 dagen had ik het setje zelf al thuis.

 

JUMBO

Puzzelfabrikant JUMBO heeft een puzzel van 1000 stukjes uitgebracht met een afbeelding van het bruidspaar bij het verlaten van de achteringang van het paleis. De puzzel heb ik gezien bij Vroom en Dreesmann voor EUR 13,99.

KORTINGSBON VORSTEN

In Vorsten van april 2002 staat een kortingsbon van EUR 2,50. Het boek 02-02-02 is dan aftehalen bij uw boekhandel voor EUR 22,50. Normale prijs is dus EUR 25,00. Uiteraard kan de bon gekopieerd worden, zodat je exemplaar van Vorsten niet beschadigd. Looptijd van deze actie is van 22 maart tot en met 1 juni 2002.

 

AIRMILES

Voor degene met een AIRMILES-pasje het volgende: Bij Vroom en Dreesmann kun je het boek Het Aanzien van het Huwelijk (uitgegeven door het Spectrum) met korting kopen. Het boek kost normaal EUR 12,95. Tegen inlevering van 648 Airmiles, krijg je het boek voor EUR 6,48 mee. Hoe lang deze actie loopt weet ik niet.

 

DE BRONZEN VINGERHOED

In het centrum van de oude Hanzestad Deventer bevindt zich een sfeervolle winkel, waar u een zeer groot assortiment vingerhoedjes aantreft. Hier trof ik onlangs een tweetal eierdopjes aan met afbeeldingen die ook reeds op de door hen uitgegeven vingerhoedjes staan. De prijs per eierdopje is maar EUR 4,95. U vindt de winkel aan de Kleine Overstraat 37, 7411 JH DEVENTER. Ze zijn geopend dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag van 11.00 uur tot 17.00 uur. Maandags gesloten, vrijdags alleen op afspraak. Telefoonnummer is 0570-649923.

Toevalligerwijs liep ik een keer in Deventer en kwam deze winkel tegen (was kort na de verloving), toen gevraagd of er vingerhoedjes uitkwamen van verloving en huwelijk. Dit zou inderdaad het geval zijn. Afgelopen week ben ik hier opnieuw geweest en heb er 8 verschillende vingerhoedjes van verloving en huwelijk gekocht. Er zijn er nog meer, alleen die zijn wel veel duurder. Een setje van 3 vingerhoedjes uit serie "Verliefd" kost EUR 9,98. Een setje van 3 vingerhoedjes "Getrouwd" kost EUR 9,98. Ook is er een vingerhoedje met hun beider silhouet, deze kost per stuk EUR 12,50. Een blauw kristallen vingerhoedje met gouden letters W en M en hun trouwdatum kost EUR 17,50. Ook verkoopt men een pillendoosje (let wel op: op is op) met dezelfde afbeelding als vingerhoedje met silhouet. Dit pillendoosje kost EUR 22,50. Ook zijn er nog een drietal verzilverde vingerhoedjes (vingerhoedje is uit 1937 met daarop foto van 2002 van het paar), prijs is EUR 15,50 per stuk. Ook verkopen ze een zilveren vingerhoed met certificaat voor EUR 62,00. Dezelfde afbeelding van die vingerhoed kun je ook kopen op een 18 karaatsgouden vingerhoed, die kost EUR 450,= . Binnenkort komen alle verlovings- en huwelijksvingerhoedjes ook op hun website te staan, zodat je ze ook nog kunt bekijken. Per post bestellen kan ook bij hen. WWW.VINGERHOEDEN.NL .

 

KLM

Vliegtuigmaatschappij KLM heeft ter gelegenheid van de Royal Wedding 2 February 2002 een kartonnen driehoekje met een glamourfoto van het paar met 2 pepermuntjes uitgebracht. Deze zijn waarschijnlijk uitgedeeld aan de passagiers op de huwelijksdag. Heb het zelf via internet kunnen bemachtigen. Waar het verder te koop is, is mij onbekend.

 

BAKE FIVE

Gezien bij Supermarkt COOP te Enter: Een mooi koekblik met 21 Jodenkoeken. Exclusief geproduceerd door Davelaar Jodenkoeken te Alkmaar. Prijs EUR 2,50. Het betreft het standaard blik van Davelaar maar nu met een andere papierwikkel eromheen. De wikkel is zwart met daarop de glamourfoto van het paar in zwarte kleding. Ook staat het logo van de Nationale Wittebroods Weken erop. In Enter is de voorraad op, evenals in Apeldoorn.

 

SDU

Nu te koop bij uw boekhandel. 02-02-02 Hét boek van hét huwelijk. Van verloving tot huwelijk, 120 pagina's, unieke foto's (o.a. de glamourfoto's), volledig in kleur, met alle officiële toespraken, gebonden met stofomslag. Een schitterend gedenkboek van een unieke gebeurtenis. Kijk ook eens op www.sdu.nl/huwelijk. De prijs van het boek is EUR 25,00.

 

 

TERDEGE

In Terdege van 13 februari 2002 stond een aanbieding. De bekende verlovingsfoto zit in een vierkant blok kristalhelder optisch glas. Het is er ingeschoten met computergestuurde laserstralen. Onderaan het glas staan met fraaie letters hun namen. De producten zijn in Israël gemaakt. De artikelen worden geleverd door het IPC (Israël Produkten Centrum) in Nijkerk. Voor Terdege-abonnees gelden speciale prijzen. Er zijn 2 maten: 5 cm. groot kost EUR 49,00 (abonnees EUR 45,00) en de 8 cm. groot kost EUR 129,00 (abonnees EUR 115,00). Aanbieding geldt tot 1-4-2002. Stuur een email naar bestelservice@terdege.nl. Vermeld daarin welke maat u wenst en uw adresgegevens. Het bedrag kunt u overmaken op giro 3185151 t.n.v. Terdege Apeldoorn o.v.v. wat u wenst. Let op: dit is een ander soort glas dan wat Vorsten aanbiedt!

 

HET DECORATIEHUIS TE ELSPEET

In de special van 28-1-2002 van het Reformatorisch Dagblad stond een advertentie van het Decoratiehuis te Elspeet. Zij verkopen exclusief 2 dienbladen in tin met delfts blauw afbeelding van het paar. Dienblad 32 x 24 cm. normale prijs EUR 134,00 nu voor EUR 110,00. Is ook verkrijgbaar in een kleiner model voor EUR 72,00. Er komt EUR 9,00 verzendkosten bij. Ook af te halen aan de Staverdenseweg 92a te Elspeet. Tel.nr. 0577-491191.

 

HONIG

Ook Soepfabrikant Honig ontkwam niet aan het huwelijk. Hun Koninginnensoep heeft een feestelijke verpakking gekregen met rood/wit/blauwe slingers, 2 bruidspoppetjes zoals je ze op een bruidstaart ziet, 2 gouden ringen. Op de achterkant van het doosje staat een speciaal Oranje-recept. Op het doosje wordt geen melding gemaakt van het huwelijk, maar het hoort toch bij je verzameling. Gekocht bij Dirk van de Broek voor EUR 0,95.

 

SOUVENIRSHOP AAN DAMRAK A'DAM

In een souvenirshop aan het Damrak (vanuit het Centraal Station richting Paleis lopen en dan één van de souvenirshops aan je rechterkant) vond ik voor EUR 6,50 een verzilverd lepeltje. Bovenaan in hartvorm links getekend Willem-Alexander en rechts Máxima, in schepje staan hun namen. Op de achterkant staat: Trouwdag 02-02-2002.

 

SOUVENIRSHOP IN MAGNA PLAZA A'DAM

In een souvenirshop in Magna Plaza in Amsterdam (niet die shop in de Plaza meteen na binnenkomst) op één van de etages vond ik bij de kassa de cd-single Máxima van Livingstone. Op het hoesje staat een man op het Elfstedenbruggetje. Prijs EUR 7,95.

 

C & A

Tijdens mijn bezoek aan Amsterdam was C & A aldaar omgevormd tot W & M. Zelfs de reclameschilden aan de buitenkant van het pand. Formidabel idee. Hun tijdelijke logo W & M hebben ze afgebeeld op ballonnen, t-shirts (prijs EUR 3,95) en een baseball-cap (prijs EUR 2,95). T-shirts begreep ik van medeverzamelaars waren ook te koop bij andere filialen in het land, caps in ieder geval niet.

 

BASTINI

Bastini heeft een zak chips uitgebracht onder de naam "royal hearts". Op de zak chips van 100 gram wordt verwezen naar het huwelijk. Prijs mij onbekend, heb de zak ook gekregen (inhoud uiteraard reeds op).

 

UNOX

Voor de liefhebbers van erwtensoep het volgende: Unox heeft een blik erwtensoep laten maken met een speciale huwelijksverpakking. Iemand in een kledingstuk van de Krijsmacht zit een bord erwtensoep te eten. Op de verpakking wordt ook verwezen naar het huwelijk. Prijs van het blik EUR 1,57.

 

ALEX EN MAXI TM

Via Aly Reekers uut 't Vjenne (voor de niet dialectlezers: Vriezenveen) ben ik in het bezit gekomen van een set van 10 ansichtkaarten uit de serie Alex & Maxi Royal Characters. De prijs van de kaarten was EUR 0,88 per stuk. Te koop geweest via Milo in Vriezenveen. Thans daar uitverkocht. In diezelfde winkel in Vriezenveen waren ook poppen in verschillende maten te koop uit diezelfde serie. Op de buik van Alex staat: You are my Queen. Op de buik van Maxi staat: You are my King. De prijs van de poppenserie is mij onbekend. Wie er meer verkoopadressen weet van de ansichtkaarten en de poppenserie, graag even doorgeven.

Bij Primera te Nijverdal heb ik voor EUR 2,50 een button aangeschaft met 2 Royal Characters Alex en Maxi. Het zijn 2 stoffen poppetjes met op hun buik "I love You". Ieder poppetje heeft een kroontje op met hun naam erop. Er is ook een hele serie ansichtkaarten van. Heb die zelf nog niet, maar bij een boekhandel in Vriezenveen zijn ze te koop. Aly Reekers Bedankt! Misschien zijn de characters ook wel als echte poppen te koop, weet dit niet zeker.

 

STEENLAND GOUDA-HOLLAND

Chocoladefabriek Steenland uit Gouda heeft eerder een grote chocolade munt uitgebracht van de verloving. Deze is toen verkocht via Albert Heijn. Nu is men gekomen met een zelfde chocolade munt maar dan nu met vermelding huwelijk en de datum 2-2-2002. Nu is hij ook heel mooi verpakt, als een soort medaille die je kunt opspelden. De munt moet je dus zien als medaille, daarboven als lintje zit een karton met voorop de glamourfoto zoals die ook op het postkantoor te zien is bij aanschaf van de zilveren EURO. Op de achterkant staat de stamboom vanaf Willem I. Ik heb het zelf gekregen, weet dus niet waar het te koop is en wat het kost.

 

GEDICHTENBUNDEL

De achttien huwelijksgedichten voor Willem-Alexander en Máxima, die op 2-2-2002 door burgemeester Job Cohen aan het bruidspaar werden uitgereikt, komen waarschijnlijk in de winkel te liggen. Het Amsterdams Fonds voor de Kunst, dat de dichters benaderde, bereidt een bundel voor. Houd dus de boekhandel in de gaten. Zodra ik er meer van weet, wordt het hier vermeld.

 

WIM POLLMANN / SINDS 1890

In het NRC Handelsblad van 1-2-2002 zag ik een advertentie staan van Wim Pollmann uit Arnhem. Hij verkoopt unieke zeer zwaar verzilverde herinneringslepels. Bestelletter A: Theelepel met afbeelding bovenaan de steel van Willem-Alexander/Máxima en Juliana op de guldenbak. Prijs EUR 9,00. Bestelletter C: Sierlepel/suikerschep met steel als Bestelletter A en hol gesmede rijksdaalder als lepelbak. Prijs EUR 12,50. Hoe te bestellen? Vermeld op uw bank- of giro-overschrijving de letter en het aantal en maak het totaal met EUR 1,00 (verzendkosten) over op giro 831888 of op banknummer 6542.73.359 t.n.v. Wim Pollman te Arnhem. U ontvangt dan de lepels franco thuis. In Arnhem zitten ze in hartje stad: Vijzelstraat/hoek Bakkersstraat. Telefoonnummer: 026-4424103.

 

DAGBLAD TROUW

Trouw-lezers kunnen de foto met de balkonscène bestellen die 4 februari 2002 op de voorpagina van Trouw te zien was. De foto is gemaakt door Trouw-fotograaf Werry Crone. De kleurenfoto is gedrukt op glanzend papier en heeft een formaat van 40 x 30 cm. Bestellen kan door EUR 10,00 over te maken op gironummer 91133 t.n.v. Trouw Amsterdam o.v.v. "foto huwelijk". De foto wordt zo spoedig mogelijk bezorgd op ht adres dt op de overschrijvingskaart staat.

 

GOOIBERGPERS

Het boekje 'Een geur van verlangen', speciaal in beperkte oplage uitgebracht door 'Gooibergpers' Bussum, december 2001, ISBN 90-72184-38-6, Meyerkamplaan 18, 1406SZ. Prijs 9 euro + porto anderhalf euro. Een must, een juweel, maar alleen met geluk te krijgen. Zegt het voort! 'Een geur van verlangen' danst als een tango door je hoofd, een tweedelige maat van liefde en dood, gekleurd met (Argentijns) bruin en (Hollands) oranje. In het boek zitten 49 verwijzingen, op de reis naar de onderwereld [=Argentinie] verdwijnt uiteraard een hoofdpersoon en 'bruinlaars', de vader van Maxima, speelt een hoofdrol. De baten van het boek zijn voor het alternatieve huwelijkskado. Tel. uitgever: 035-6980390. Bestellen kan ook via heidewil@worldonline.nl .

 

PINS

De pin is een afgeleide van de illustratie van beeldend kunstenaar Sara Singh die al ruim een half jaar in De Volkskrant Magazine staat. Een kunstzinnige pin, uitgevoerd in de oorspronkelijke blauwe uitvoering en speciaal voor het huwelijk ook in het oranje uitgebracht. Deze pin zit op een display waarop 36 pins zijn bevestigd, 18 oranje en 18 blauwe. De pins worden vanaf de display verkocht. De pin is 29mm x 20mm. Advies verkoopprijs EUR 2,49 per pin. De Pin is 29mm x 20 mm. De Maxima pins zijn leverbaar vanaf 27 januari 2002.

 

GEZINSGIDS

Op vrijdag 8-2-2002 verschijnt de GezinsGids met een prachtige, luxe fotoalbum van de trouwdag van Willem-Alexander en Máxima. Alle abonnees van de GezinsGids ontvangen deze luxe en geheel in kleur uitgevoerde bijlage cadeau bij de komende GezinsGids. In het Koninklijk Huwelijksalbum staan de allermooiste foto's van die dag paginagroot afgebeeld. Deze GezinsGids mét de unieke Koninklijke bijlage is nu te bestellen voor slechts EUR 4,95. U betaald geen portokosten. Bestellen kan per telefoon tussen 10.00 uur en 12.00 uur en vanaf 14.00 uur tot 16.00 uur op telefoonnummer 0184-617944. Een email sturen kan ook: huwelijk@gezinsgids.nl . Of stuur een briefje naar GezinsGids, Antwoordnummer 1238, 3500 VE UTRECHT.

 

SABRE

Uitgeverij Sabre komt met een fotoboek met gratis cd. 60 pagina's met foto's van de drie kroonhuwelijken van Willem-Alexander en Máxima, Beatrix en Claus, Juliana en Bernhard. Op de cd staat de kerkmuziek van de 3 huwelijken en de toespraak van burgemeester Cohen, als hoogtepunt het Ja-woord. Vanaf 9 februari 2002 leverbaar. De prijs wordt EUR 12,50. Code van boek en cd is 9090154892.

 

MARIANNE COREMANS

De Bergense kunstenares Marianne Coremans heeft unieke olieverfportretten te koop van Willem-Alexander en Máxima. De portretten zitten achter glas en kosten EUR 75,00 per stuk. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mariannecoremans@hotmail.com .

 

UITGEVER MEINEMA

Binnenkort verschijnt het boek Oranjepreken van uitgever Meinema. In dit boek van 128 bladzijden staan 7 huwelijkspreken (met uiteraard de preek van Máxima en Willem-Alexander) van leden van ons Koningshuis. Het boek kost EUR 9,90. Tip: u kunt een aantal van deze preken al geruime tijd lezen op mijn privé website http://slooijer.mijnhomepage.nl .

 

ALGEMEEN DAGBLAD

Het Algemeen Dagblad verkoopt een poster van "De Kus". Het formaat van de poster is 42 cm x 59,4 cm. De prijs is EUR 9,95 inclusief verzendkosten. Bestellen kan via de bon in het Alg.Dagblad of via een eigen briefje naar: Algemeen Dagblad, Poster de Kus, Afdeling Lezersservice, Antwoordnummer 92300, 3009 XD ROTTERDAM. U dient namelijk een automatische incasso te geven. Vermeld dus uw bank- of gironummer. De poster ontvangt u binnen 3 weken na ontvangst van de bon in een stevig kartonnen koker. Let op: op is ook echt op.

Het AD heeft kunstenaar Erik Varekamp opdracht gegeven tot het maken van een huwelijksposter. Deze exclusieve poster (maat 43 x 62 cm.) kunt u bestellen voor EUR 15,= incl. verzendkosten. Stuur een briefje met uw NAW-gegevens naar Algemeen Dagblad, ovv Poster Varekamp 02-02-02, Antwoordnummer 92300, 3009 XD Rotterdam. (geen postzegel nodig) U dient uw bank/giro-rekening op te geven voor automatische incasso. De poster wordt binnen 3 weken thuisgestuurd.

 

YES

Weekblad Yes heeft zijn vierde nummer van 2002 geheel gewijd aan Máxima. Te koop bij uw boekhandel/kiosk voor EUR 1,57.

 

VROOM EN DREESMANN

Bij woonwarenhuis Vroom en Dreesmann trof ik een vlaggenlijn (oranje met namen van Maxima, kroontje, Alex) voor EUR 2,39 en een fotoplakboek met daar voorop een kleurenfoto van het paar voor EUR 6,59. Uiteraard verkopen ze meerdere artikelen, echter die staan al her en der op de website vermeld.

 

JAMIN

Snoepwinkel Jamin met diverse filialen in het hele land verkoopt diverse snoepgoederen. O.a. een leuke chocoladelolly met kleurenfoto van paar voor EUR 0,79 en een chocoladespelletje (3 kogeltjes in een gaatje krijgen op foto van verloofde paar) voor EUR 2,00.

 

KONINKLIJKE TICHELAAR MAKKUM

De Koninklijke Tichelaar te Makkum verkoop diverse borden en een tegeltje. Prijzen vanaf EUR 25,= tot EUR 400,=. Mail voor meer info naar info@tichelaar.nl .

 

HET NEDERLANDSCHE MUNTENHUIS

De allereerste Nederlandse herdenkingsEURO is uitgekomen. Er zijn 3 uitvoeringen. De gouden versie kost EUR 125,=, de zilveren kost EUR 29,95 en de circulatie kost uiteraard EUR 10,= (deze laatste alleen als extra bestelling). Bestellen kan via tel.nr. 0800-6868366 of via fax 020-6260145 of via email bestel@muntenhuis.nl . De circulatiemunt is uiteraard ook op het postkantoor te koop.

 

GRAPHIC SOUND VOF

Graphic Sound vof heeft een prachtig beeld in beperkte oplage beschikbaar. Kunstenaar Peter Hoffman is er in geslaagd om de verbondenheid van twee mensen uit te drukken in het kunstwerk waar ook duidelijk trouwringen en de kroon zichtbaar zijn. Het beeld is gemaakt van 94% zilvertin en weegt bijna 1 kilo. Afmeting 20 x 13 x 5 cm. Ieder beeld heeft een uniek nummer en de huwelijksdatum en wordt geleverd met een certificaat. Prijs is slechts EUR 79,00 en EUR 5,00 verzendkosten. Voor informatie kunt u bellen tel. nr. 033-2470378 of mailen naar graphic.sound@planet.nl. Het beeld kunt u bekijken op hun website http://www.graphicsound.nl .

FEDERATIE KUNSTUITLEEN ZAANSTAD

In opdracht van de Federatie Kunstuitleen en Kunstcentrum Zaanstad maakte kunstenaar Inge Krassenburg een bijzondere litho van het bruidspaar. U kunt deze exclusieve litho bestellen voor een prijs van EUR 365,= (incl. passe-partout en lijst, maar excl. EUR 20,= verzendkosten) of EUR 275,= voor de litho zonder lijst, passe-partout en EUR 17,00. Na 2-2-2002 zijn de prijzen respectievelijk EUR 390,= en EUR 300,=. Wees er snel bij, want de litho verschijnt in een oplage van slechts 100 stuks. Bestellen kan via een briefje te sturen aan de FKU, Postbus 477, 2501 CL DEN HAAG met daarop uw NAW-gegevens en uw telefoonnummer. Het bedrag kunt u overmaken op Giro 3019738 t.n.v. FKU Den Haag. Op de website www.fku.nl kunt u de litho bekijken en staat meer uitleg.

 

HUWELIJKSEDITIES DIVERSE KRANTEN

Het Reformatorisch Dagblad brengt op zaterdagavond 2-2-2002 een extra editie over het huwelijk. Maandag 28 januari 2002 brengen zij een kleurenmagazine uit dat geheel gewijd is aan het aanstaande huwelijk.

Drie kranten brengen zondagsedities uit: De Telegraaf, De Haagsche Courant en het Eindhovens Dagblad. Het Parool en de Provinciale Zeeuwse Courant twijfelen nog over een extra krant op zondag. De gratis treinkrant Spits komt bij uitzondering ook op zaterdagmiddag met een huwelijkseditie. Het Leidsch Dagblad, Haarlems Dagblad, de Gooi- en Eemlander en de Amersfoortse Courant doen dat ook. Net als het Reformatorisch Dagblad verschijnt ook het Utrechts Nieuwsblad die zaterdag twee keer.

 

STRENGHOLT MULTIMEDIA/BOEKEN

Deze uitgeverij gaat het sprookjeshuwelijk multimediaal in de markt zetten. Tezamen met het ANP wordt een fotoboek ontwikkelt dat circa 12 februari 2002 beschikbaar moet zijn. Tezamen met de NOS worden een beeldprogramma op VHS en DVD ontwikkeld. Deze videoband is de dinsdag na het huwelijk beschikbaar, de DVD een kleine week later.

"Een sprookjespaar in beeld", het officiële NOS document op video en DVD. Een honderd minuten durende compilatie, bestaande uit de volgende onderdelen: Verloving, Kennismaking, The day before.... (interview Maartje van Weegen), Burgerlijk Huwelijk, Kerkelijke inzegening, Rondrit en balkon. De NOS verzorgt de gehele dag (2-2) de uitzending en heeft als enige de videorechten. Er zullen dus geen andere omroepen met eenzelfde compilatie of een kleine variant daarop uitkomen. De videoband heeft een winkeladviesprijs van EUR 13,95. De DVD EUR 17,95.

Het fotoboek "Een sprookjespaar in beeld" geeft middels vele foto's met korte bondige onderschriften een prachtig beeld van het leven van zowel Máxima en Willem-Alexander. Natuurlijk met veel aandacht voor de huwelijksdag. Het boek telt 144 pagina's, is in paperback uitgevoerd in vier kleuren en de omvang is 20,5 x 25,5 cm.. Het binnenwerk is als volgt opgebouwd: * Jeugd van WA * Máxima vanaf 1999 toen zij in het leven van de prins kwam * De verloving * Rondje langs alle provincies * Het overige deel zal bestaan uit: * alle noemenswaardige gebeurtenissen tot de huwelijksdag * Nederland in de ban van ... en Amsterdam bereidt zich voor * overhandiging van het nationaal geschenk * Kerkelijke inzegening * Burgerlijk huwelijk * Rondrit door Amsterdam. Het boek heeft een vastgestelde verkoopprijs van EUR 12,50.

Bovenstaande artikelen waren ook te bestellen via een bon in het Algemeen Dagblad van 6-2-2002 als lezersaanbieding. De prijs was dan per artikel EUR 10,00. Flinke besparingen dus.

 

POSTKANTOOR

Op het postkantoor te Nijverdal vond ik "De Nationale Felicitatiekaart" (hoeveel kaarten zijn er wel niet die officieel zijn????). Kon het gratis meenemen. Ik weet niet of deze kaart ook op andere postkantoren gratis op te halen is.

 

DISCOTHEEK LUCKY RIJSSEN

Deze disco geeft op vrijdagavond 1-2-2002 het meest swingende feestje ter ere van Alex & Maxima. Entree EUR 5,=. Party DJ Cor, The Wedding Girls e.a. Wil je de flyer hebben, bel dan naar 0548-544422 en geef je naam/adres door en vermeld daarbij dat je de info op deze website vond. Op de flyer staat een foto van Alex en Máxima.

 

RENE

Rene van de.eerste.steen@wxs.nl biedt aan: Uit het jaar 1973, de kinderpostzegel van dat jaar liet een spelende Willem-Alexander zien, als kaart in de vorm van de postzegel, met de betreffende zegel aan de binnenkant bevestigd. Dit is in zeer kleine oplage verspreid, alleen onder vrijwilligers van de zegelverkoop. Interesse? Mail dan naar Rene.

 

DUYVIS

Deze chips-fabriek komt met een speciale Duyvis Fuifbuis. Hier zit oranje popcorn met sinasappelsmaak in. Prijs mij onbekend. Gelezen in Twentsche Courant Tubantia.

 

MEDAILLEFABRIEK STOL CULEMBORG BV

Deze fabriek verkoopt ook de Schakelmunt die door Suurd te Groningen wordt aangeboden. Echter bij Stol zijn ze wat duurder. Een set (zowel brons als verzilverd) kost hier EUR 15,20. Bestellen? Bel 0345-514884 of stuur een email naar info@medaille-stol.nl .

 

BUTTONBOSS

ButtonBoss uit Enschede (tel.nr. 053-4769791) geeft 2 buttons uit met de tekst "Ik Hou Van Oranje", de één is met een oranje rozet, de ander zonder. Deze zijn alleen aangeboden aan oranjeverenigingen. Opletten dus. Ook levert ButtonBoss oranje baseballcaps met de namen van de aanstaande echtelieden erop geborduurd. Prijzen van deze artikelen zijn mij niet bekend.

 

KONINKLIJKE BEGEER

Topmodelleur Willem Vis heeft een gedenkpenning gemaakt in brons/zilver/goud van doorsnede 50 mm. (gouden ca. 22 mm.). De bronzen penning kost EUR 22,46, de zilveren EUR 89,85 en de gouden EUR 294,96. Ook verkoopt men een set van twee kandelaars/waxinehouders "Two of a kind". Op de kandelaars zijn de namen van het bruidspaar gegraveerd. Afmeting kandelaar: diameter 4,8 cm, hoogte 4,6 cm. Verpakt in feestelijke oranje koker. Prijs EUR 15,77. Vervolgens hebben ze een kleurige sleutelhanger met een draaibaar plaatje in het midden. Aan de ene kant een foto van Máxima en aan de andere kant Willem-Alexander. Prijs EUR 4,31. Tenslotte hebben ze te koop twee "gekroonde" agendaclips met foto's van Máxima en Willem-Alexander. Prijs van 2 clips EUR 5,22. Genoemde prijzen exclusief 19% BTW en verzendkosten. Bij orders lager dan EUR 340,= rekent men een forse toeslag van EUR 22,69. U kunt bestellen op telefoonnummer 079-3680580, fax 079-3680590 of via email verkoop@begeer.nl .

 

JOUSTRA SNEEK

Weduwe Joustra in Sneek (sinds 1864) heeft een oranje beerenburg gedistilleerd. "Voor één dag oranje", staat er op het etiket van het beugelflesje. Het is speciaal voor het huwelijk gemaakt. Informeer er naar bij uw slijter. Te koop o.a. in de slijterij van supermarkt GOLFF voor EUR 4,50. Bij Gall en Gall te Enschede en Mitra Nijverdal gezien voor EUR 4,99.

 

CENTRUM VOOR MONDIAAL ONDERWIJS

"Argentinië Máximaal" luidt de naam van het lespakket dat zij (tel. 024-3613074) op de markt hebben gebracht ter gelegenheid van het huwelijk van de kroonprins met de Argentijnse Máxima. Het centrum heeft hiervoor samengewerkt met kennisnet, het informatienetwerk van het ministerie van Onderwijs. Het pakket bevat de brochure "Argentinië, het land van Máxima (bestemd voor leerlingen van 10 tot 16 jaar), een cd-rom met ondermeer een serie lesbrieven, een button van de aanstaande kroonprinses, een landkaart van Argentinië, een zakje Argentijnse kruidenthee en een aantal Argentijnse recepten. De eerste 150 bestellers krijgen een extraatje van de ambassade van Argentinië.

 

NEDERLANDS DAGBLAD

Via het Nederlands Dagblad, antwoordnummer 1004, 3770 VB BARNEVELD kun je een cd met titel "Koninklijk Oranje Concert" bestellen voor EUR 11,00 (incl. verzendkosten), normale prijs in winkel EUR 14,95. Op de voorkant van de cd staat een foto van het bruidspaar. Het is een twee uur durend concertprogramma uitgevoerd door het Kon. mannenkoor Die Haghe Sanghers, Westlands Mannenkoor, Hulster Gemengd Koor, Ernst Daniël Smid en vele anderen. Vermeld wel in uw briefje uw bank/gironummer voor automatische incasso.

 

KATJA FASSIN BV

Dit bedrijf heeft snoepgoed uitgebracht onder de naam "Maximat". Het is een 55 cm. lang snoepmatje (ja hoe moet ik zoiets noemen). Het heeft een sinaasappelsmaak, 30 gram, op de achterkant van de plastic verpakking staan de 2 coupletten van het Wilhelmus. Gekocht bij Milo te Rijssen voor EUR 0,25 (normaal EUR 0,45).

 

LUKIDÉ BV

Lukidé Bv uit Leersum heeft een viertal ansichtkaarten met tekeningen uitgegeven met als thema "Nederland Feliciteert". De motieven zijn: paar in klomp schuitjevaren, paar op de schaats op gracht, paar maakt luchtsprong en paar in roeiboot. De prijs is EUR 1,25 per stuk. Een deel van de opbrengst gaat naar het Oranjefonds. Te koop bij diverse boekhandels. Ook de display waar de kaarten inzitten is de moeite waard.

 

DE TELEGRAAF

Als abonnee van De Telegraaf kunt u het boek "Ja, het sprookjeshuwelijk van prins Willem-Alexander en Máxima" bestellen. Het boek telt 128 pagina's, geschreven door Frits Huis. Meer dan 80 foto's in zwart/wit en kleur. Normale prijs is EUR 12,50, nu voor slechts EUR 10,00. Er zijn geen bijkomende portokosten.

Als lezer van De Telegraaf en Privé kunt u in het bezit komen van bijzondere zeefdrukken. Er zijn 4 versies: Máxima en Alexander, Máxima het meisje, Koningin in spe en Máxima de vlam. De prijs is EUR 55,00 per stuk. Afbeelding (35 x 35 cm.) door kunstenaar Anouk Jutta gesigneerd op papiermaat 40 x 50 cm.. Van elke versie worden slechts 500 genummerde afdrukken gemaakt. U kunt de bon gebruiken uit Privé nr. 4 of uit TV-Weekeinde nr. 4. Let op: op is op.

Uniek cadeau bij aanschaf proefabonnement van 5 weken op de Telegraaf: 3 foto's van het droomhuwelijk. Het proefabonnement kost EUR 13,00. Kijk hiervoor op de huis aan huis verspreide folder. De Telegraaf komt al op de dag na het huwelijk (dus op zondag) met een speciale Huwelijkskrant.

 

KONMAR

Bij Konmar is o.a. het volgende te koop: Blik Oranjehagel van De Ruyter voor EUR 1,69 (dus EUR 0,20 goedkoper dan bij andere supermarkten), Konmar Koffie mild en rijk, robuust of cafeïnevrij duopak (2 pakken van 500 gram) nu met verzilverd theelepeltje t.w.v. EUR 3,15. Het zijn dezelfde lepeltjes als van Gala Koffie. Prijs van de koffie Eur 4,80 of EUR 5,71 (afhankelijk van gekozen smaak). Koop je in de week van 14 tot en met 20 januari 2002 voor minimaal EUR 35,00 aan boodschappen, dan ontvang je een gratis Huwelijksvlag. Dit is een vlag die ik nog nergens anders heb gezien.

 

M EN M'S

Bij een heleboel supermarkten te koop: 3 verschillende versies verpakkingen met M en M's. Peanut, Choco en Crispy (200/250 gram). Prijs mij nog niet bekend.

 

MONA

Mona komt op 7 januari 2002 met "Het toetje van de Monarchie". En het is dubbel feest, want zowel Willem-Alexander als Máxima krijgen een eigen variant. Het Hollandse Prinsentoetje (voor hem) bestaat uit aardbeienpudding, witte roompudding en Blue Curaçaosaus. Het Maximale Passietoetje (voor haar) is een heerlijke passievruchtenpudding met exotische saus. Tot aan de dag van het huwelijk bij de supermarkt te koop voor EUR 1,36 per stuk. Advies: toetje opeten, bakje schoonmaken, verpakking er weer omheen schuiven en je hebt een blijvende herinnering.

 

MAXIMALLOWS

Bij supermarktketen COOP (met o.a. filialen in Enter en Apeldoorn, zie voor meer adressen www.coop.nl ) is vanaf 7 januari 2002 voor EUR 1,79 een zak met spekjes te koop. Geproduceerd door Hoepman. Op de verpakking zit een getekende afbeelding van Máxima in de vorm van een spekje. In de puntzak zit 500 gram.

 

PANORAMA

Weekblad Panorama heeft in week 2 van 2002 een special uitgegeven. De prijs is EUR 2,04. 72 pagina's over Máxima, bepaalde foto's zijn nog net niet aanstootgevend. Kan er nog mee door. Máxima melkend onder een koe met weinig om het lijf. Ook een kalender zit er in, 12 maanden blozen.

 

SHOPPERSHAL

Gezien door Dennis en Ron in de shoppershal van de Amsterdamse Poort, winkel centrum Amsterdam Zuidoost. Grote suiker-harten met portretten van Willem- Alexander en Maxima en de datum 2-2-2002, prijs EUR 4,52. Het zijn dezelfde harten als vermeld bij Primera Almelo.

 

TINE PLANKEN

Een oranjefan zag in een winkel in Leerdam een fraai Maxima-object. Zoals je weet is Leerdam een glasstad. In de winkel van Tine Planken hebben ze elk jaar een jaarobject, dit keer gewijd aan Willem-Alexander en Maxima. Het is echt iets voor glas en kunstliefhebbers. Het is een ei-vormig object van helder glas waarin twee ringen zijn verwerkt en door de ringen een oranje sluier of iets dergelijks. Zeer apart, oplage 250 stuks en de prijs is ook apart: EUR 49,50. Het objekt is ongeveer  10 tot 12 cm groot. Voor meer informatie: Tine Planken, Fonteinstr 23-25, Leerdam. tel 0345-612379, fax 0345-632642, of www.tineplanken.nl tav Dick Jan Hol.

 

MAXIMALISANDER

In het eind december 2001 huis-aan-huis verspreide Bonboek stond een advertentie van de Maximalisander. Dit is een unieke zilveren munt ter gelegenheid van het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima. Hij is iets groter dan een rijksdaalder (je weet wel, die oude munt van fl. 2,50 die we op 1-1-2002 hebben afgeschaft). Weegt circa 12,5 gram en is circa 2 mm. dik. Het zilvergehalte is 925/1000. Het is een kleine oplage van 20.000 stuks. De prijs is EUR 25,00. Bestellen kan via het bonboekje of via internet www.maximalisander.nl .

 

INTRATUIN

Bij Intratuin kun je ook de Maximamok kopen die Ter Steege Porcelein uit Rijssen heeft uitgebracht. Bij Intratuin kost ie EUR 0,99 (oude prijs EUR 1,79). En dat is weer ene eurocent goedkoper dan bij Kruidvat. Kruidvat (in zowel Ommen als Nijverdal) had echter een hele kleine voorraad. Bij Intratuin in Almelo hebben ze rekken vol.

 

LANARTE

Ik heb ergens gelezen over een borduurpakket van Willem-Alexander en Máxima. Ik weet niet wat er opstaat en wat de prijs is. Heb zelf nog niet gekeken op hun website www.lanarte.com . Zodra ik dat dus wel gedaan heb, volgt hier natuurlijk de info.

 

KWANTUM

Kwantum (zit op de meeste meubelboulevards en bouwmarktenboulevards) verkoopt ook de vlag die Faber Vlaggenfabriek heeft uitgegeven. Kwantum is tot op heden de goedkoopste van Nederland: EUR 5,88.

 

MOLENAAR

Via de website van Molenaar ( www.molenaar.com ) kun je de bladmuziek van "lopen op water", gezongen door Marco en Sita, kopen. Prijs set Harmonie of Fanfare EUR 45,00 ; Prijs set Brass Band EUR 40,00 ; Prijs set Gemengd Koor EUR 15,00. Met de aankoop van deze artikelen steunt u ook het Oranjefonds.

 

INNOVATIEBUREAU CATS-DJASAI

Via de website van dit bureau ( www.cats-djasai.nl ) zijn een horloge (prijs EUR 69,00) en een t-shirt (prijs EUR 9,95) te bestellen. Op de artikelen staat op een oranje achtergrond "maxima-al oranjefan".

 

WWW.HSABAARLE.COM

Via deze site kunnen diverse artikelen (mokken/glazen/melkbekers/boekenleggers) besteld worden. Het zijn dezelfde artikelen die je misschien al bij Suurd in Groningen hebt besteld. Ook hebben ze nog 2 (meen ik) andere sjaaltjes die Suurd niet verkoopt. Het bedrijf zit in Baarle Nassau.

 

EDEL COL.LECTIES

Ter gelegenheid van de Amphilex Postzegeltentoonstelling heeft het land Gambia 2 postzegelvelletjes uitgegeven. Het eerste velletje heet "150 jaar Nederlandse Postzegels", hier staan Nederlandse koninklijke hoofdpersonen op postzegels op afgebeeld vanaf Koning Willem III, als laatste is de officiële postzegel van het huwelijk afgebeeld. Prijs van dit velletje is EUR 6,75. Bestelnummer: NL 150 jaar. Het tweede velletje heet "Visions of Holland", hier staan de bekende Hollandse plaatjes op. Één postzegel heeft de foto van de Keukenhof met Willem-Alexander en Máxima. Prijs van dit velletje is EUR 6,85. Bestelnummer: NL Visions.

De postzegelserie van Ghana ter gelegenheid van het staatsbezoek van het prinselijk paar is nu verkrijgbaar bij Edel Collecties. De serie is verrassend vormgegeven: op één zegel pinkt Máxima een traantje weg, terwijl op een andere bijvoorbeeld "de kus" staat afgebeeld... De nominale waarde is EUR 6,20. Dit is ook de verkoopprijs. Hier komt echter nog wel het hoge bedrag van EUR 1,93 bij voor verzend- en verpakkingskosten. Nieuwsgierig geworden naar deze mooie serie?  Surf dan naar http://www.edelcollecties.com.

Via de website www.edelcollecties.com kunt u ook de First Day Covers (eerste dag enveloppen) van het huwelijk bestellen. Dit zijn andere dan de eerder uitgegevene. Nu staat op de envelop een kleurenfoto van het huwelijk. De 6 verschillende FDC's zijn gestempeld op 2-2-2002 te Georgetown-Guyana. Deze set kost EUR 15,65. Bestelcode is "02-02-02".

Ook zijn er FDC's met zegels (van Brits Guyana) die zijn afgestempeld op 7-1-02 met het Eerste Dag Stempel. Het stempel draagt de gegraveerde beeltenis van Willem-Alexander en Máxima in een voor hen zo typerende pose. De prijs voor de complete set van 6 verschillende enveloppen bedraagt EUR 15,65. Er zijn slechts 5000 sets uitgegeven. Bij de huwelijkszegels hoort natuurlijk ook het luxe "Huwelijksalbum Willem-Alexander en Máxima". Een uniek verzamel-album dat het verhaal van Hét Huwelijk vertelt. Met plaats voor alle Huwelijks-postzegels en FDC's. Dus ook die van Nederland. Een prachtige stijlvolle herinnering aan 2-2-02. Prijs is EUR 19,95.

Ook via eerder genoemde website kunt u het postzegelvelletje bestellen dat de posterijen van Brits Guyana hebben uitgegeven. De prijs in Nederland is EUR 4,50 (dat is EUR 0,75 per postzegel) hierbij komen nog EUR 1,93 voor verzend- en administratiekosten. Via genoemde website kunt u het bestellen. Of deze postzegels ook elders te bestellen zijn, is mij tot op dit moment nog niet bekend.

 

ANWB

Bij de ANWB in Kampen is een mooi bord gesignaleerd (Henk bedankt voor je info). Het is blauw met oranje: een kroon, de namen van het verloofde paar en de trouwdatum. Niet ANWB-leden betalen EUR 34,94, voor ANWB-leden slechts EUR 24,96. Of het ook te koop is bij de andere ANWB-kantoren is mij niet bekend.

 

verder naar pagina 2 of pagina 3 of pagina 4 .

Website-teller